Vergeet corona, ziehier de festivalzomer

Graspop Metal Meeting | Corona is alles wat de klok slaat dezer dagen, maar Pickx biedt u prettiger vooruitzichten. Met onze festivalkalender als leidraad kan je tussen vier muren alvast aftellen naar de talloze muziekfeesten die zich over een drietal maanden weer zullen aandienen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

GRASPOP | 18-21 JUNI

Het eerste grote festival dat de zomer inluidt: de metalmeeting Graspop in Dessel. Liefhebbers van de hardere muziek kunnen er traditioneel hun stoere hart ophalen. De feestelijke 25e editie wordt opgefleurd door bands als Iron Maiden, Judas Priest, Korn en The Offspring.

COULEUR CAFE | 26-28 JUNI

Het oergezellige driedaags urban music festival aan het Atomium in onze hoofdstad verenigt wereldartiesten, Belgische toppers en minder bekende artiesten. Zo krijgen de West-Vlaamse hiphoppoëet Brihang en het Brusselse woelwater Zwangere Guy een plaats op de affiche, en ook de Franstalige rap is voor de vierde keer vertegenwoordigd in de gedaante van Roméo Elvis.

Maar ook wereldtoppers als de Jamaicaanse legende Shaggy en Grammy-winnaar en basvirtuoos Thundercat zakken af naar Brussel. De kracht van verscheidenheid!

ROCK WERCHTER | 2–5 JULI

Het grootste rockfestival van België pakt ook dit jaar weer uit met absolute toppers uit de muziekwereld, met enkele revelaties als bonus. Een greep uit de programmatie: Pearl Jam, Pixies, Rag'n'Bone Man, The Strokes, Bombay Bicycle Club, The Streets, Lewis Capaldi, Kendrick Lamar, Anderson. Paak, Placebo, Michael Kiwanuka, en ga zo maar door.
 
Ook vaderlandse groeibriljanten krijgen een podium in Werchter, met op de affiche o.a. de Antwerpse rapper Glints, die net zijn debuutalbum lanceerde, en de 20-jarige sirenenstem van Emma Bale.

LES ARDENTES | 9–12 JULI

Het charmante Les Ardentes in Luik staat garant voor vier dagen boordevol muziek van diverse pluimage, van elektropop naar hiphop tot reggaeton. De opvallendste namen dit jaar zijn Fakear, Chinese Man, Machine Gun Kelly en DJ Snake. Uiteraard kon ook Belgische trots en hiphopgod in Frankrijk Hamza niet ontbreken.
 

CACTUSFESTIVAL | 10–12 JULI

Dit familiefestival in de vredige omgeving van het Minnewaterpark baadt in een sfeer die verpozing, knusheid en ontspanning predikt. Blikvangers dit jaar zijn Balthazar, Het Zesde Metaal, White Lies, Hot Chip en Eefje de Visser.

DOUR | 15–19 JULI

Door zijn diverse programmatie weet Dour al 29 jaar lang de muziekliefhebber te lokken naar het hart van de Borinage in Wallonië. Ook de internationale kleppers weten vlotjes de weg naar het festivalpark te vinden. Dit jaar kan u onder meer aanschouwen:  A$AP Rocky, Stormzy en James Blake, en van eigen bodem zijn Angéle en Zwangere Guy op de afspraak.
 
Wegens succes verlengd: de metaldag in de nieuwe tent Le Garage. Het feest der zware gitaren wordt dit jaar met Amenra, Brutus en Lethvm aangevoerd door een horde Belgen. Ook het Zweedse Cult of Luna krijgt een plaatsje.

TOMORROWLAND | 17–26 JULI

De intussen internationale gerenommeerde hoogmis van de dancemuziek – en bij uitbreiding feestmuziek – op de heilige gronden van Boom was dit jaar in een recordtempo uitverkocht. Dat het publiek met veel ongeduld uitkijkt naar wat Tomorrowland dit jaar in petto heeft, is dan ook een understatement.
 
De organisatie trok weer hetzelfde blik met internationale zwaargewichten open: oude getrouwen David Guetta, Armin Van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike en Dimitri’s vrouw MATTN passeren de revue, net als Eric Prydz met zijn spectaculaire hologrammenshow ‘Holosphere’. De focus van de niet-dance acts ligt dit jaar met De Jeugd Van Tegenwoordig, Jebroer, Snelle en The Opposites op Nederlandse hiphop. Maar ook de Belgen zijn goed vertegenwoordigd op de affiche, met onder anderen Netsky, Discobaar a Moeder, 2ManyDJ’s, Murdock en Peter Luts.
 
Elke jaar tovert de organisatie een verrassing uit zijn hoed, en dat is komende editie niet anders: niemand minder dan Kat Kerkhofs, aka dj Kat, wist een podiumplekje te versieren.

LOKERSE FEESTEN | 31 JULI–9 AUGUSTUS

Naast Gent is Lokeren in de zomer het feestparadijs bij uitstek in Oost-Vlaanderen. De Lokerse Feesten weten elk jaar wel een aantal wereldartiesten naar de stad aan de Durme te lokken. Ook de affiche van de komende editie oogt indrukwekkend, met o.a. Lionel Richie, Black Eyed Peas, Snow Patrol en Seasick Steve. Belgische wereldtoppers kunnen ook niet ontbreken natuurlijk – of wat dacht u van Clouseau, Balthazar en De Kreuners? Noorderbuur André Hazes maakt het feest ten slotte compleet.

DRANOUTER | 7–9 AUGUSTUS

Oh Dranouter, het folkfestival op een godverlaten plek ergens diep in West-Vlaanderen nabij de Franse grens, waar gemoedelijkheid, pintjes en sfeer triomferen. Het eiland van plezier kleurt al enkele edities niet meer enkel binnen de lijntjes van de folk, maar verbreedt zoetjesaan richting populairdere genres. Dit jaar uit die trend zich in de gedaante van Belgische goudklompjes als Bazart, Het Zesde Metaal, rapper Froze, en kinderen van de streek Flip Kowlier en Compact Disk Dummies.

Gelukkig komt ook de folkliefhebber nog steeds aan zijn trekken met de Schotse folkgroep Talisk, de Ierse bluegrassband Jigjam, het Canadese The East Pointers en onze eigenste Willem Vermandere.
 

PUKKELPOP | 20–23 AUGUSTUS

Het walhalla voor de liefhebber van mainstream hult zich voorlopig in stilzwijgen, want namen werden nog niet gelost. Wel bevestigde de Amerikaanse rockband Clutch zelf al dat ze eind augustus naar Kiewit zullen afzakken.

Intussen doet de geruchtenmolen haar werk. Zo zouden Foo Fighters, Dua Lipa en The Weeknd grote kanshebbers zijn op een plaatsje op de affiche. Door welke circa tweehonderd artiesten de tien podia bevolkt zullen worden is voorlopig nog koffiedik kijken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top