Bruno Fernandes: de man die alles veranderde bij Manchester United

Sport | Manchester United trekt vanavond naar Oostenrijk om er om 18u55 partij te geven aan LASK Linz, in de heenwedstrijd van de achtste finales van de Europa League. De succesaankoop van United, Bruno Fernandes, zal opnieuw zijn troepen bij de hand moeten nemen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Acht matchen, waarvan zeven keer als titularis en geen enkele nederlaag. Sinds zijn aankomst op Old Trafford op 29 januari, heeft Bruno Fernandes het spelsysteem van Manchester United een nieuw elan gegeven. In die mate zelfs dat United mag dromen van een Champions League-ticket voor volgend seizoen, hetzij via de competitie, hetzij via een overwinning in de Europa League.

Mooie statistieken

De Portugese offensieve middenvelder heeft zich razendsnel in de harten van de fans van de Red Devils weten te spelen. Zijn straffe prestaties leverden hem reeds de titel van beste speler van de Premier League van de maand februari op. Naast zijn kenmerkende kalmte, die zich laat blijken uit zijn opvallende penalty-aanloop met het karakteristieke sprongetje, beschikt de Portugees ook over de eigenschap om zijn teamgenoten te doen uitblinken.

Met reeds 3 doelpunten en 3 assists in alle competities opgeteld, heeft Bruno Fernandes zijn team teruggebracht op drie luttele punten van de vierde plaats in de rangschikking. Het was bovendien ook Fernandes die zijn ploeg op weg zette naar de overwinning tegen Club Brugge met één van zijn kenmerkende strafschoppen.

Een leidersfiguur voor de jeugd

De coach van Manchester United, Ole Gunnar Solskjaer, heeft een frisse wind doen waaien in het Theatre of Dreams door het volle vertrouwen te geven aan de jeugd. Maar de Noor ontbeerde een echte patron op het middenveld. Sinds het vertrek van Paul Scholes heeft niemand die rol eigenlijk echt op zich kunnen nemen.

Op 25-jarige leeftijd lijkt Bruno Fernandes echter al klaar voor die zo belangrijke taak. In Portugal drukte hij zijn stempel reeds op Sporting Lissabon. In de voorbije twee seizoenen tekende de Portugese international voor 28 doelpunten en 28 assists. Hij werd door velen dan ook beschouwd als de beste speler die rondliep in de Liga NOS.

Een complementair duo met Pogba

Zijn sterke karakter heeft ook een nieuwe dynamiek gecreëerd in de kleedkamer van de Mancunians. Paul Pogba, momenteel nog steeds out met een voetblessure, ziet deze verandering ook graag gebeuren. De Fransman, eindelijk ontdaan van een deel van zijn takenpakket in een ploeg die zelf het spel maakt, zou wel eens kunnen beslissen om toch te blijven op het einde van het seizoen. En een eventuele complementariteit tussen beide heren zou Manchester United wel weer eens het aura van weleer kunnen teruggeven.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top