Clean sheet voor S1, Mechelen kwalificeert zich na onwaarschijnlijke comeback

Esports | Dit is waarschijnlijk het scenario dat niemand had verwacht! Mechelen kwalificeerde zich ten koste van Aethra en Brussels Guardians. Dreamzyy en de zijnen gaven de rode lantaarn door op het best mogelijke moment.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het begin van de spring split verliep voor KVM uiterst moeilijk. Geen enkele waarnemer had dan ook verwacht dat KV Mechelen zich zou kwalificeren. De “Kakkers” stonden gedurende de hele groepsfase onderaan en wonnen pas op speeldag vier hun eerste wedstrijd tegen Aethra. Daarna volgde opnieuw een reeks nederlagen, tot de achtste speeldag tegen… Aethra! Deze tweede overwinning deed hen geloven in de kwalificatie. Met een overwinning tegen Brussels Guardians (BG) op woensdag 11 maart en gunstige uitslagen in de andere wedstrijden was de vierde plaats een feit.

Na de vroege avondclash tussen Sector One (S1) en TimeOut werd het menens voor KVM! En voor de eerste keer dit seizoen kwamen de Mechelaars weg van de laatste plaats door hun derde overwinning van het seizoen te behalen! Dreamzyy en co kruisten na hun winst de vingers en hoopten op gunstige resultaten in de laatste twee wedstrijden van de avond!

Het volgende duel liet niet veel ruimte voor spanning, met Sector One dat volledig opgepompt was met de intentie om een clean sheet te realiseren met tien overwinningen in evenveel wedstrijden. Na slechts 17 minuten spelen, de snelste overwinning in de Belgian League, versloeg de meedogenloze leider Aethra. De laatste winnaar van het ESL Proximus Championship, met een herschikt team, droop ontgoocheld af. De spelers van Aethra zullen zeker diep betreurd zijn om hun machteloosheid, niet tegen S1, maar tegen Mechelen, dat ze in de loop van het seizoen nooit hebben kunnen verslaan.

Maar nog belangrijker: de verpletterende overwinning van Sector One zorgde voor de grootste ommekeer van het seizoen, met de kwalificatie van KV Mechelen Esports! Het team, dat nooit leek op te kunnen klimmen in het klassement, profiteerde van de zwakke punten van zijn directe concurrenten, met een gunstige kalender en twee successen op het einde van het seizoen. KVM kwalificeerde zich voor de neus van Brussels Guardians en Aethra Esports!

De laatste wedstrijd van de dag maakte niet zoveel meer uit. Anderlecht was verzekerd van kwalificatie, de Guardians konden nog een plaatsje stijgen, met de volgende split in het achterhoofd. BG sloot het reguliere seizoen af met opgeheven hoofd tegen een RSCA dat misschien minder geconcentreerd was. Het doel werd namelijk tijdens de voorgaande speeldagen behaald.

© Belgian League

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top