Toekomst van Thomas Tuchel staat op het spel tegen Dortmund

UEFA Champions League | Net als zijn ploeg Paris Saint-Germain staat Thomas Tuchel vanavond met de rug tegen de muur in de terugwedstrijd van de achtste finales van de Champions League tegen Borussia Dortmund.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na een 2-1 nederlaag in de heenwedstrijd in het Signal Iduna Park, is het vanavond erop of eronder voor Paris Saint-Germain. Meer nog dan het eindverdict zorgde de dominatie van de Borussen voor de nodige onzekerheid in het Parc des Princes. Daardoor dichten zowel kenners als supporters PSG vanavond geen grote kans op een comeback toe.

Champions League als hoofddoel

Ook al slaagde PSG er de laaste jaren in om haast alle trofeëen in Frankrijk weg te kapen sinds de komst van de Duitse trainer, toch is het vooral met het oog op de Champions League dat hij is gehaald. De Parijzenaars hebben namelijk alle moeite van de wereld om alle hordes in het kampioenenbal te nemen.

Dit jaar spelen de troepen van Tuchel opnieuw 'cavalier seul' in de competitie. Bovendien staan ze ook in de finale van de Franse beker en de ligabeker. Maar de Qatarese voorzitter Nasser al-Khelaïfi heeft zijn trainer Unaï Emery iets minder dan twee jaar geleden doorgeschoven, omdat hij wil schitteren op het Europese toneel.

En na de verrassende nederlaag tegen een gehavend Manchester United vorig jaar, zou het kunnen dat PSG er opnieuw niet in slaagt om de poorten naar de kwarfinales open te beuken. Dat zou dan voor het vierde jaar op rij het geval zijn.

Moeilijkheden om de kleedkamer te managen

De laatste weken is ook gebleken dat Tuchel er steeds minder in slaagt om zijn kleedkamer onder controle te houden. De incidentrijke wissel van Kylian Mbappe tegen Montpellier in de Ligue 1 en de scherpe reactie van de broer van Presnel Kimpembe tonen aan dat het Franse collectief wel eens snel zou kunnen imploderen, indien er een vroege uitschakeling volgt woensdagavond tegen Dortmund.

Thomas Tuchel, die bekend staat als een passionele en perfectionistische trainer, dient echter ook af te rekenen met externe omstandigheden waar hij geen vat op heeft. Zo zal het coronavirus ervoor zorgden dat het Parc volledig in stilzwijgen is gehuld. Bovendien zal Tuchel ook geen beroep kunnen doen op Mbappe, die sukkelt met een angina.

Het zal dus aan Neymar, eindelijk beschikbaar na herhaaldelijke afwezigheden tijdens de achtste finales, zijn om zijn team op sleeptouw te nemen en zodoende het vel van zijn trainer te redden. Enkel een sterk seizoenseinde, met inbegrip van een sterke prestatie in de Champions League, lijkt ervoor te kunnen zorgen dat Tuchel ook volgend jaar nog aan het roer staat bij het Parijse sterrenensemble.

De wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund is vanavond vanaf 21u live te volgen op Proximus Sports 3, beschikbaar in het All Sports pakket van Proximus TV.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top