Het seizoen te veel: zes tv-series die te lang doorgingen

Series | Het is een vaak voorkomend fenomeen bij populaire series: uitmelkerij tot het laatste druppeltje populariteit uit de reeks geperst is. Vaak krijgen die shows niet het knaleinde dat ze verdienen omdat ze te lang doorgaan, beginnen te vervelen en de kijkers afhaken. Wij sommen zes voorbeelden op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Big Bang Theory

De show over een groepje nerds begon als een verfrissende formule, maar werd wegens zijn populariteit eindeloos uitgesponnen en verloor door de jaren heen al zijn glans. Toen er vorig jaar na 12 seizoenen eindelijk een punt achter gezet werd, was de serie vervallen tot een duffe, afgezaagde comedyshow met te gemakkelijke moppen en ronduit saaie scenario’s.
 
Hoofdpersonage Sheldon werd herleid tot een wandelende jukebox die enkel catchphrases uitkraamde (Bazinga!), terwijl de relatie tussen Penny en Leonard al lang niet meer spannend was.

The Office US

De briljante Amerikaanse sitcom werd bijna eigenhandig gedragen door de ster van de show: Steve Carrell, alias regional manager Michael Scott. Na diens exit was de reeks niet meer dezelfde. De schrijvers kwamen bovendien inspiratie tekort nadat Jim en Pam eindelijk in het huwelijksbootje gestapt waren.
 
Na seizoen 7 werden de verhaallijnen te gekunsteld, saai en ongeloofwaardig, waarbij sommige personages niet trouw bleven aan zichzelf. Seizoen 9 werd de terminus: 2 seizoenen te veel dus.

Scrubs

Toen de hoofdrolspelers uit de serie stapten na het achtste seizoen, was dat een veeg teken aan de wand. De reeks over het reilen en zeilen in een ziekenhuis bezorgde ons een lach en een traan, maar werd na seizoen 8 tevens pijnlijk uitgemolken.
 
Dat achtste seizoen leek het laatste te worden, want de fans kregen een prachtige finale te zien. Zender ABC bestelde toch nog een negende seizoen, dat zich afspeelde in een medische school, waarbij slechts drie van de originele castleden betrokken waren.

Bovendien werden tot ergernis van het publiek nog een heleboel nieuwe personages geïntroduceerd. Veel fans beschouwen dat laatste seizoen dan ook niet als deel van de reeks.

Friends

De sitcom mag dan wel één van de populairste shows aller tijden zijn, maar ging minstens één seizoen te lang door. De verhaallijnen over de zes vrienden waren na negen seizoenen zo goed als uitgeput.
 
Toen Joey en Rachel begonnen te daten in seizoen 10 – terwijl ze voorheen nooit echt amoureuze interesse in elkaar toonden – werd duidelijk dat de inspiratie op was. Terzelfdertijd werden de personages onaangename karikaturen van zichzelf.  

Glee

Glee blonk nooit uit in standvastigheid, maar toen de originele castleden afstudeerden ontspoorde de reeks pas echt. Het verfrissende idee van populaire songs om te vormen tot koorliedjes kon de rammelende plotlijnen niet redden.
 
De serie kwam met de nieuwe cast in seizoen 4 nooit meer van de grond. Pas na zes seizoenen trok zender Fox de stekker eruit.

That ‘70s Show

That ‘70s Show had acht seizoenen nodig om 3,5 jaar in de serie te overbruggen (mei 1976 tot december 1979), waardoor het verhaal op zich al langdradig begon aan te voelen. Een groepje vrienden die stoned worden in een kelder kan leuke situaties opleveren, maar is geen spannend zicht om jaren aan een stuk voor te schotelen.
 
De reeks herstelde bovendien nooit van het vertrek van sterren Topher Grace na seizoen 7 en Ashton Kutcher in seizoen 8. Zijn vervanger – het universeel gehate personage Randy – kon nooit overtuigen. De fans waren woest toen Fez en Jackie schijnbaar uit het niets een relatie begonnen, waardoor de liefdesverhouding tussen Jackie en Hyde – die wel de steun van de fans had – de facto eindigde.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top