Vier teams zijn nog in de running voor twee plaatsen

Esports | Afgelopen maandag vond de achtste speeldag van de Belgian League op League of Legends plaats. Hoewel de klassieke fase aanvankelijk op maandagavond zou eindigen, moeten de teams nog een laatste inspanning leveren door het uitstel van week 5. Die speeldag wordt op woensdag 11 maart ingehaald.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Sector One, dat zich al gekwalificeerd heeft voor de eindfase, is bijna zeker van de leidersplaats. TimeOut werd deze maandag namelijk verrast door RSCA dat “back in business” is. Na de dubbele nederlaag op de zesde speeldag heeft Anderlecht zich herpakt met twee overwinningen op rij. Na hun winst tegen Mechelen (week 7) hebben Taz en zijn teamgenoten deze keer de scalp genomen van de runner-up om terug op te klimmen in het klassement. Door de overwinning en de verrassende nederlaag van Aethra tegen de rode lantaarn staat RSCA momenteel alleen op de derde plaats en bevindt het team zich in een goede positie voor de sprint richting play-offs.

Aan Aethra’s kant is de verrassing nog steeds relatief. Als KVM tot nu toe maar één overwinning had kunnen behalen, dan was dat precies tegen de kampioen van het laatste ESL Proximus Championship. Aethra lijkt de Mechelaars te liggen. Mechelen behaalde een tweede overwinning die cruciaal is, de hoop op kwalificatie blijft zo levendig. Maar daarvoor zullen ze morgen moeten winnen tegen de Guardians en hopen op een nederlaag van Aethra Esports tegen de leider! Alles is nog steeds mogelijk voor dit team dat weinigen zich in de top 4 hadden voorgesteld aan het begin van deze spring split!

De Brussels Guardians zullen daarentegen sterk moeten zijn om hun doel te bereiken met twee wedstrijden tegen Mechelen en Anderlecht. De situatie zou gunstiger zijn geweest als ze Sector One maandag hadden kunnen verrassen. Maar niets lijkt de “Foxes”, die na acht wedstrijden nog altijd ongeslagen zijn, te stoppen.

Afspraak deze woensdag voor de laatste speeldag van de groepsfase, die veel spanning en spektakel belooft met de clash tussen Sector One en TimeOut en met vier teams voor slechts twee play-off-plaatsen…

Kwalificatie: de verschillende scenario’s

3e en 4e plaats

Aethra wint van Sector One en Brussels Guardians wint zijn twee wedstrijden niet: RSCA 3e en Aethra 4e.
Aethra wint van Sector One en Brussels Guardians wint zijn twee wedstrijden: Brussels Guardians 3e en Aethra 4e.
Aethra wint van Sector One en Brussels Guardians wint van RSCA, maar verliest van KVM: een extra wedstrijd tussen RSCA en Aethra bepaalt wie 3e en 4e wordt.
Aethra wint van Sector One en Brussels Guardians verliest van RSCA, maar wint van KVM: RSCA 3e en Aethra 4e.
Aethra verliest van Sector One en Brussels Guardians verliest zijn twee wedstrijden: RSCA 3e en KVM 4e.
Aethra verliest van Sector One en Brussels Guardians wint van RSCA, maar verliest van KVM: RSCA 3e en een extra wedstrijd tussen KVM en Brussels Guardians bepaalt wie 4e wordt.
Aethra verliest van Sector One en Brussels Guardians verliest van RSCA, maar wint van KVM: RSCA 3e en Brussels Guardians 4e.
Aethra verliest van Sector One en Brussels Guardians wint zijn twee wedstrijden: Brussels Guardians 3e en RSCA 4e.

1e en 2e plaats

Indien Sector One zijn twee wedstrijden verliest, eindigt TimeOut als eerste.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top