Jupiler Pro League loopt op zijn einde: wie haalt Play-off 1 en wie degradeert?

Jupiler Pro League | De reguliere competitie loopt op haar laatste benen. Toch heeft ze nog niet al haar geheimen prijsgegeven. Zondag om 18u strijden nog drie ploegen voor één ticket voor Play-off 1. Iets voor 20u zulllen we ook te weten komen welke ploeg zakt naar 1B. Deze spannende ontknoping kan je als Proximus Pickx-abonnee gratis volgen. 

Door Proximus

Deel dit nieuws

KV Mechelen, Racing Genk of Anderlecht, wie van de drie zal het laatste toegangsticket voor Play-off 1 bemachtigen? Voor aanvang van de laatste speeldag staan Mechelen en Genk er het beste voor. Beiden hebben hun lot namelijk in eigen handen, iets wat niet gezegd kan worden over Anderlecht.

Rekenen onmogelijk

KV Mechelen staat momenteel op die felbegeerde zesde plaats, die toegang geeft tot Play-off 1. Malinwa heeft met 44 punten evenveel punten als eerste achtervolger Genk en staat één punt voor op paars-wit. Ze danken hun zesde plaats aan één doelpunt dat ze meer hebben gescoord dan de Limburgers.

Toeval of niet, beide ploegen staan dit weekend tegenover elkaar in de Luminus Arena. Anderlecht van zijn kant dient de verplaatsing naar Sint-Truiden te maken. Voor Genk en Anderlecht is de opdracht kristalhelder - enkel winnen telt. Maar ook de troepen van Wouter Vrancken kunnen het zich niet veroorloven om aan het rekenen te slaan, want dan zou Anderlecht wel eens als derde hond met het ticket kunnen weglopen.

Terzelfdertijd wordt ook onderin het klassement beslist wie naar 1B zakt. Waasland-Beveren (16de met 20 punten), dat AA Gent ontvangt, tracht in laatste instantie de rode lantaarn door te spelen aan Oostende (15de met 22 punten). Oostende trekt op zijn beurt naar Cercle Brugge, dat afgelopen speeldag nog de redding mocht vieren.

Wie volgt Genk op?

De laatste speeldag van de reguliere competitie dient ook als ideaal lanceerplatform voor de Play-offs. De Brugse machine, riant koploper met 70 punten, wil ten allen prijze zijn bonus van 15 punten op eerste achtervolger Gent behouden of eventueel nog verder uitdiepen. Op verplaatsing bij AS Eupen kan het zich dus ook geen misstap veroorloven. AA Gent van zijn kant moet na een 0 op 6 opnieuw proberen aan te knopen met een overwinning in en tegen Waasland-Beveren.

Charleroi (3de met 54 punten), dat Kortrijk ontvangt, en Antwerp (4de met 53 punten), dat gastheer speelt voor Moeskroen, willen op hun beurt een zo goed mogelijke uitgangspositie verwerven. Op die manier kunnen ze wel eens uitgroeien tot het zwarte beest in de Play-offs en kwalificatie voor Europa afdwingen.

Standard (5de met 49 punten) trekt naar Zulte Waregem om te trachten opnieuw wat constante in hun prestaties te krijgen.

Voor deze spannende ontknoping van de reguliere competitie kan je als Proximus Pickx- abonnee alle wedstrijden gratis volgen in onze Multi Live!Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top