Drie topmomenten van de voorlaatste speeldag

Sport | Ook afgelopen weekend was het weer nagelbijten geblazen in de Jupiler Pro League! Op de voorlaatste speeldag dingen maar liefst drie ploegen nog mee naar de laatste plaats in Play-off I.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zal het KV Mechelen, KRC Genk of Anderlecht zijn die zijn wagonnetje nog kan haken achter de Play-off I-trein? Als we kijken naar afgelopen weekend, zou dat nog een spannende strijd kunnen worden. De Kakkers hadden zaterdag de kans om Anderlecht definitief uit de competitie te wippen door Eupen te verpletteren, maar het mocht niet zijn. De partij eindigde met 1-1 en Anderlecht dingt dus nog steeds mee naar de felbegeerde stek in de Play-offs. Toch is het glas nog steeds halfvol voor de Mechelaars, want ze houden hun zesde plaats in de rangschikking, voor Genk en Anderlecht.
 
Over verpletteren gesproken: dat is wat afgelopen weekend Zulte Waregem overkwam. Dankzij een hattrick van onze noorderbuur Michel Vlap kon Anderlecht met 7-0 uitblinken tegen Essevee. Het schouwspel was zo gênant dat de bezoekers zich achteraf gedwongen zagen om de reiskosten van hun supporters terug te betalen. Die maatregel kwam er bovenop een publieke tik op de vingers van de raad van bestuur van Zulte Waregem. “We willen volgende zondag opnieuw de mentaliteit op het veld zien die eigen is aan Essevee”, staat te lezen in een persbericht.
 
Toch mogen de troepen van Franky Vercauteren niet op hun paars-witte lauweren rusten. Als ze de gegeerde zesde plaats in het klassement willen halen, moeten ze niet alleen winnen tegen Sint-Truiden maar ook vurig hopen dat Genk op de laatste speeldag gelijk speelt tegen Mechelen. Bij elk ander scenario is het einde verhaal voor Anderlecht.
 

Cercle is gered

Aanvankelijk kon Genk de Oostendenaars doen bibberen, maar achteraf bleek de ploeg een schaap in wolfskleren; de wedstrijd eindigde met 2-4. Niettemin is het uitkijken in Mechelen voor deze Limburgse ploeg want als Genk komende zondag Malinwa klopt, verliest rood-geel zijn zesde plaats in de rangschikking.
 
Onderaan de rangschikking zien we een felle concurrentie tussen de laatste twee ploegen. Cercle Brugge is ondanks de stadsderby tegen Club (2-1), gered. De Vereniging wordt niet meer op de hielen gezeten door Waasland-Beveren, dat drie punten minder heeft. De strijd om de degradatie gaat dus tussen Waasland-Beveren (20 punten) en Oostende (22 punten). Zij zullen het respectievelijk opnemen tegen Gent en Cercle.

Babystapjes voor Beerschot

In de Proximus League heeft de ploeg van ‘t Kiel zondag een kleine stap richting de top van het Belgische voetbal gezet. Ze wonnen met het kleinste verschil (1-0) van Oud-Heverlee Leuven in de finale van de Eerste klasse B. Maar alles blijft nog mogelijk voor de terugwedstrijd die komende zaterdag in Leuven plaatsvindt...

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top