Belgische acteur schittert in controversiële Netflix-serie ‘The Messiah’

Nieuws | Wanneer in het Midden-Oosten een charismatische man opstaat die verkondigt dat hij de Messias is, moet een CIA-agente uitzoeken wat de prediker werkelijk in zijn schild voert. Dat is de premisse van de Netflix-serie ‘The Messiah’. De hoofdrol in deze reeks wordt gespeeld door niemand minder dan een Belgische acteur.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Mehdi Dehbi, een acteur die geboren en getogen is in Luik, vertolkt de hoofdrol van ‘al-Masih’, wat in het Arabisch zoveel wil zeggen als ‘de messias’. De 34-jarige acteur lijkt in de wieg gelegd voor de serie: “Mijn eerste rol was die van baby Jezus, toen ik drie jaar oud was”, verkondigde hij een tijd geleden aan filmwebsite The Wrap.

Rijzende ster

Sindsdien is de ster van de Luikenaar alleen maar gerezen. In 2003 kreeg Dehbi zijn eerste hoofdrol te pakken in de prent ‘Le soleil assassiné’, geproduceerd door de broers Dardenne. Daarna speelde hij een tijdlang tweede viool met verschillende filmrollen zoals die van de Italiaanse edelman David Rizzio in ‘Mary Queen of Scots’ of sultan Mansoor in de actiefilm ‘Londen Has Fallen’.

Uitverkoren

Het is pas met ‘The Messiah’ dat de dertiger terug op het voorplan treedt. Overigens had het niet veel gescheeld of Dehbi had de rol niet gekregen. Nadat hij een eerste keer de Netflix-producenten had overtuigd van zijn charisma, kon hij niet bij de tweede ronde aanwezig zijn. Hij was immers naar India vertrokken voor een yogaretraite. “Daar kreeg ik de vraag om nogmaals auditie te doen, ergens in een klein internetcafé in India”, vertelde hij aan Het Laatste Nieuws. Toch kreeg de Luikenaar de rol aangeboden, en de rest is geschiedenis.

Steen des aanstoots

Ondanks het succes van de serie is de serie in bepaalde landen niet met open handen ontvangen. Zo heeft de Jordaanse filmcommissie Netflix gevraagd om de serie niet uit te brengen in het land. Met name het gebruik van de naam ‘al-Masih’ is de Jordaniërs een doorn in het oog. 
 
Ook in Qatar en Palestina is men allesbehalve blij met ‘The Messiah’. De Palestijnse opiniemaakster Yara Hawari noemt de reeks in een opiniestuk op de website van nieuwszender Al-Jazeera “een propaganda-instrument van Israël”. Ze hekelt het feit dat een geheim agent van de Israëlische veiligheidsdienst Shin Bet wordt geportretteerd als een held, hoewel hij in de reeks een Palestijnse jongen heeft gemarteld. Het vermelden van Jeruzalem als ondeelbare hoofdstad van Israël kan ook niet op haar goedkeuring rekenen.


De eerste reeks van ‘The Messiah’ is momenteel te zien op Netflix en is beschikbaar via de optie TV van Proximus.


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top