Valencia-Atalanta: een maat voor niets in Mestalla?

Sport |
Atalanta won met ruime 4-1 cijfers in de heenwedstrijd van de 1/8e finales die in San Siro werd afgewerkt. De Italianen mogen dus hopen op een plaats in de kwartfinale en moeten dat dinsdagavond bemachtigen in het Mestalla van Valencia, live te volgen op Proximus Sports. Als de club uit Bergamo zich plaatst, zal het die kwartfinale door het coronavirus wel achter gesloten deuren moeten afwerken.
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Een ploeg die de heenwedstrijd heeft gewonnen met 4-1 heeft 87,7 procent kans om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Atalanta mag zich dus al bijna zeker opmaken voor de kwartfinales en dat is niet slecht voor een eerste deelname aan de grootste Europese voetbalcompetitie.
 
In de heenwedstrijd volgde Atalanta, de nieuwkomer op het kampioenenbal die blijft verbazen, zijn vertrouwde recept. Het heeft dus geen redenen om de wedstrijd in Mestalla, de voetbaltempel van Valencia, anders aan te pakken.
 
Na de ruime zege in San Siro had trainer Gian Piero Gasperini zijn spelers al aangemaand om "het hoofd koel te houden" en niet "euforisch te gaan doen". De allenatore zal wellicht opnieuw vertrouwen op zijn 3-5-2 opstelling die de verdediging van Los Che voor zoveel problemen had gesteld. Atalanta hanteert altijd hetzelfde systeem, ongeacht de spelers die de trainer op het veld posteert. Het bewijs: in de Champions League komen de goals van La Dea al van tien verschillende spelers.
 
In de heenwedstrijd toonde Gasperini zijn vernuft en durf als coach door Mattia Caldara, een centrale verdediger, te vervangen door aanvaller Duvan Zapata toen hij merkte dat zijn ploeg teruggedrongen werd en Cheryshev een treffer had gemaakt.
 
In deze omstandigheden en met Atalanta dat nog altijd op een wolk speelt (met een 2-7 overwinning bij Lecce begin maart), lijkt het onwaarschijnlijk dat Valencia de situatie nog kan omkeren. Op zijn thuispubliek kan het ook niet rekenen, want door het coronavirus wordt de terugwedstrijd in een leeg Mestalla gespeeld.
 
Valencia - Atalanta
Dinsdag 10 maart vanaf 20.50 uur op Proximus Sports 3
Volg onze Multilive vanaf 20.15 uur op Proximus Sports 1

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top