Juventus - Inter: Lukaku kruist de degens met CR7

Serie A | Ondanks de perikelen met het coronavirus staat vanavond om 20u45 de kraker tussen Juventus en Inter Milaan op het programma. Achter gesloten deuren weliswaar. Stuwt Romelu Lukaku de 'Nerazzurri' naar de overwinning of houden Cristiano Ronaldo en de zijnen de punten thuis?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Mits de Italiaanse regering en met name de Italiaanse minister van Sport de speeldag in allerlaatste instantie niet overhoop haalt, kijken vanavond de nummers twee en drie van de Serie A elkaar in de ogen. Met een geringe voorbereiding achter de kiezen want pas sinds donderdagnamiddag weten beide ploegen dat ze het dit weekend tegen elkaar moeten opnemen, na eerder uitstel van de topper op 1 maart. En dat voor een wedstrijd die wel eens beslissend zou kunnen zijn in de titelrace.

Duel der topschutters

Ciro Immobile, de doelpuntenmachine van Lazio Roma even buiten beschouwing gelaten, kruisen vanavond twee van de voornaamste goalgetters uit de huidige jaargang van de Serie A de degens. Rode Duivel Romelu Lukaku vindt na een lastig seizoen bij Manchester United terug probleemloos de weg naar doel en liet dit seizoen reeds 17 doelpunten noteren.

Bij de 'Oude Dame' is niemand anders dan Cristiano Ronaldo de voornaamste gesel voor de Italiaanse defensies. Met zijn 21 doelpunten bewijst hij dat hij ook op 35-jarige leeftijd het scoren nog lang niet verleerd is. Meer nog, in de laatste 11 competitiewedstrijden waarin CR7 op het veld stond, wist hij telkens het doel te vinden - opnieuw een (evenaring van) een record dat hij bij mag schrijven op zijn al indrukwekkende palmares.

Spannende titelstrijd

In tegenstelling tot de voorbije jaargangen lijkt de Serie A af te stevenen op een spannende titelstrijd - tenminste als de competitie plots niet helemaal afgelast wordt omwille van het coronavirus dat Italië in het hart treft. Doordat niet iedere ploeg al evenveel wedstrijden heeft afgewerkt, geeft de stand een wat vertekend beeld.

Momenteel staat Lazio Roma op kop met 62 punten uit 26 wedstrijden, op de voet gevolgd door Juventus met 60 punten uit 25 partijen. Mits een thuisoverwinning kan Juventus de koppositie terug overnemen van de Romeinen. Lukaku en de zijnen parkeren momenteel op de derde plaats, met 54 punten. De Milanezen hebben wel twee partijen minder gespeeld dan Lazio en één minder dan Juventus. Indien Inter vanavond met een overwinning op zak naar Milaan terugkeert, lijkt een spannende titelstrijd verzekerd!

Wie de topper op de voet wil volgen, kan om 20u45 afstemmen op Eleven Sports 3, beschikbaar in het All Sports pakket bij Proximus Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top