Vijf vrouwelijke artiesten om dit jaar naar uit te kijken

Rock Werchter | Vandaag is het Internationale Vrouwendag en dus zetten we bij Proximus Pickx vijf vrouwelijke artiesten in de schijnwerpers die we dit jaar van nabij zullen volgen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tones and I

Eén single volstond voor Toni Watson, beter bekend onder haar pseudoniem Tones and I, om wereldwijd succes te kennen. In mei 2019 ontdekte de wereld haar hese en atypische stem dankzij het nummer "Dance Monkey". Het nummer werd een instanthit en werd in acht maanden reeds meer dan 760 miljoen keer beluisterd via YouTube.

Deze zomer staat de 26-jarige Australische op het podium van Rock Werchter.

Adele

Van een langverwachte comeback gesproken! Na een pauze van vijf jaar, heeft Adele een nieuw album aangekondigd voor september. Het laatste album van de zangeres van hitsingles als "Rolling in the Deep" dateerde reeds uit 2015. In 2017 kreeg "25" de Grammy voor album van het jaar.

Lady Gaga

Ze deelde in 2018 het scherm met Bradley Cooper in "A Star is Born", een rol die haar een Oscarnominatie opleverde in de categorie beste actrice en waarvoor ze een beeldje mee naar huis mocht nemen voor "Shallow" als beste song.

2020 staat echter helemaal in het teken van haar comeback in de muziek. Het 33-jarige Amerikaanse icoon brengt haar zesde album "Chromatica" in april uit en gaat daarnaast opnieuw op tournee. In afwachting van de release, kunnen haar fans zich al opwarmen aan haar nieuwe single "Stupid Love".

Taylor Swift

In een lijstje met sterke vrouwen in de muziekscène is het onmogelijk om voorbij te gaan aan Taylor Swift. De popster rijgt het ene record aan het andere. Dankzij haar album "Lover" topte de Amerikaanse het lijstje met meest verkochte albums vorig jaar. Ze verkocht bovendien maar liefst 75 miljoen singles de afgelopen tien jaar!

Taylor Swift is de headliner op Werchter Boutique deze zomer.

Rihanna

2020 zou ook wel eens de grote comeback van RiRi kunnen inluiden. Haar fans wachten al sinds "ANTI" uit 2017, maar de zangeres uit Barbados houdt zich de laatste tijd afzijdig in de muziekwereld. Rihanna beloofde met een nieuw album te komen tegen eind 2019, een deadline die ze gemist heeft. Op Instagram liet ze wel weten dat haar nieuwe plaat, getiteld "R9", af was. Vraag is hoe lang de fans nog moeten wachten eer de plaat in de winkelrekken ligt?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top