Prequelserie van ‘Beauty and the Beast’ in de maak

Kids | Luke Evans en Josh Gad kruipen opnieuw in de huid van respectievelijk Gaston en LeFou voor de prequelserie van ‘Beauty and the Beast’. Wij lijsten enkele Disney-klassiekers op die de musicalfilm uit 2017 zijn voorgegaan en tevens een (vergeten) prequel kregen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De prequelserie voor Disney+ draagt voorlopig nog geen naam en zou nog in zijn kinderschoenen staan. Wat wel zeker is: het project wordt tevens een musical, met Eddy Kitsis en Adam Horowitz als showrunners.
 
‘Beauty and the Beast’ verscheen in maart 2017 op het witte doek. Emma Watson schitterde als Belle en Dan Stevens als het beest. Geen van beiden zou in het nieuwe project stappen. De film was overigens een overweldigend kassucces met een wereldwijde box office van 1,2 miljard dollar, terwijl het budget ‘slechts’ 160 miljoen dollar bedroeg.

De kleine zeemeermin

‘The Little Mermaid: Ariel’s Beginning’ is een prequel op de originele film uit 1989. De film verscheen in 2008. Het verhaal draait rond het onderwaterrijk Atlantica, waar muziek gebannen is sinds koning Triton zijn geliefde vrouw Athena verloor.

The Lion King 1 1/2

Deze animatiefilm uit 2004 – de derde in de Lion King-franchise – gaat over de avonturen van Timon en Pumba voorafgaand en tijdens The Lion King en is tevens deels de origin story van Timon – een paria in zijn stokstaartkolonie.

‘The Lion King 1 1/2’ was geen bioscoopfilm maar een zogenaamde ‘direct-to-video’, waardoor de film nadien in de vergetelheid raakte.
 

Tarzan 2: The Legend Begins

Nog zo’n ‘direct-to-video’-film was ‘Tarzan 2’ uit 2005. De prequel op de originele ‘Tarzan’ uit 1999 draait rond de jonge Tarzan die zichzelf leert kennen.

De film werd lauw onthaald: de mooie animatie werd geprezen, maar de kritiek luidde dat de spin-off ‘overbodig’ was.
 

Frank en Frey 2

Een vergeten prequel op de originele tearjerker uit 1981. De ‘direct-to-video’-film vertelt de kindertijd van beide hoofdrolspelers. Jachthond Frank wordt lid van een muziekband, krijgt succes en trekt minder op met zijn boezemvriend, de vos Frey.

De film kreeg matige scores en verdween al snel in de anonimiteit.
 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top