Bryan Cranston verjaart: zijn beste acteerprestaties uitgelicht

Series |
Bryan ‘Walter White’ Cranston blaast vandaag 63 jaar kaarsjes uit. De Amerikaanse acteur/regisseur heeft er een rijkgevulde carrière opzitten, en heeft hopelijk nog heel wat jaren te gaan. Wij zetten zijn meest opmerkelijke acteerprestaties op een rijtje.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Seinfeld

Van 1994 tot 1997 vertolkte Cranston de bijrol van Tim Whatley, de tandarts van ‘Seinfeld’-protagonist Jerry. Hij zorgde voor enkele memorabele momenten die de hoogtepunten vormden van de sitcom.

Malcolm in the Middle

Zijn eerste grote televisieroI kwam er in 2000 met de sitcom ‘Malcolm in the Middle’, waarin hij de immature vader Hal speelt wiens liefde voor zijn echtgenote Lois onwrikbaar en onvoorwaardelijk is.

Hij zou tot het einde van de show in 2006 de hoofdrol vertolken, waarbij hij ook enkele afleveringen zou regisseren. Zijn acteerprestaties leverden hem drie Emmy-nominaties op.

Breaking Bad

Maar natuurlijk verwierf Cranston het meeste faam bij het grote publiek met zijn meesterlijke hoofdrol van de terminale drugsbaron Walter White in de veelbekroonde AMC-serie ‘Breaking Bad’ (2008-2013).

Zijn briljante vertolking – in televisiemiddens gezien als één van de beste hoofdrollen in een serie ooit – werd bekroond met vier Emmy’s. Cranston regisseerde zelf ook drie afleveringen van de reeks, die in totaal 16 Emmy’s in de wacht sleepte.

Argo

Tussen de opnames voor ‘Breaking Bad’ door schitterde Cranston met een bijrol in ‘Argo’, over de bevrijdingsactie van zes Amerikaanse diplomaten tijdens de gijzelingscrisis in de Amerikaanse ambassade (1979-1981) in Teheran door een CIA-agent.

Op de 85ste Oscarceremonie in 2013 won de thriller van Ben Affleck drie Oscars, waaronder de hoofdprijs: die voor beste film.

All The Way

Een van zijn post-‘Breaking Bad’ hoogtepunten was de televisiefilm ‘All The Way’ uit 2016, waarin Cranston de Amerikaanse president Lyndon B. Johnson speelt; een rol waarvoor hij opnieuw veel lof toegezwaaid kreeg.

De film was gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk uit 2013-2014, waarin Cranston dezelfde rol vertolkte. Voor die rol won hij een Tony Award voor beste acteur.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top