Jarige van de maand: Justin Bieber

Muziek | Iedere week zoomt Pickx in op de jarige van de maand. Deze maand viel ons oog op de Canadese superster Justin Bieber, die op 1 maart zijn 26ste verjaardag vierde.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Love him or hate him, maar Justin Bieber heeft een grote schare trouwe fans. De zanger van aanstekelijke deuntjes zoals 'Baby' (2010), 'What Do You Mean?' (2015) en 'Sorry' (2015) kwam de laatste jaren geregeld minder positief in het nieuws, maar in deze rubriek laten we de muziek voor zich spreken. Drie nummers die de carrière van Bieber bepaalden.

'Baby' (2010)

Zijn grote doorbraak heeft de Canadese superster te danken aan zijn single 'Baby', die verscheen op zijn tweede plaat "My World 2.0" uit 2010. Ook al stond de traditionele radio oorspronkelijk nogal weigerachtig tegenover het nummer, zijn trouwe schare fans - de zogenaamde 'Beliebers' - katapulteerden zijn single met 250 miljoen views naar de koppositie van populairste YouTube-video's ooit. Ondertussen staat het nummer al lang niet meer in de top-30, maar het wijst er wel op dat het nummer toen echt 'hot' was.

'Sorry' (2015)

Een tweede oorwurm die uit Biebers koker komt, is de hitsingle 'Sorry' die op het album "Purpose" stond waarmee de Canadees in 2015 op de proppen kwam. Zoals het nummer reeds doet vermoeden, had de superster blijkbaar heel wat om zich voor te verontschuldigen. Zo misdroeg hij zich wel vaker en plein public en speelde ook zijn knipperlichttrelatie met Selena Gomez hem blijkbaar parten.

'Despacito' (2017)

Ook al is 'Despacito' oorspronkelijk geen nummer van Bieber en staat het tot nog toe op geen enkele van zijn platen, toch mag het niet ontbreken in dit overzicht. Bieber nam contact op met Luis Fonsi, die samen met Daddy Yankee het nummer oorspronkelijk uitbracht, om er een remix van te maken. Met meer dan 1 miljard views op Spotify domineerde de Spaanse song de zomer van 2017.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top