Dit is uw vrijdagavondfilm

Thank God It’s Friday. En wie vrijdag zegt, zegt weekend! Tijd dus om in uw zetel te ploffen en te genieten van de beste films die de zenders u vanavond voorschotelen. Wij pikten er één uit: het Amerikaanse bijbeldrama ‘Noah’.

Gebannen in China en in sommige moslimlanden: de film van regisseur Darren Aronofsky, met Russell Crowe in de hoofdrol, had toen hij uitkwam in 2014 zelfs geen promo nodig. Er vloeide al genoeg inkt over de prent in de media.
 
De film geeft een eigen interpretatie aan het bijbelverhaal van de ark van Noach, en kan daarvoor rekenen op een aantal grote filmnamen. Naast Crowe zijn onder anderen Emma Watson en Anthony Hopkins van de partij. De Britse meestercomponist Clint Mansell, bekend van de memorabele soundtrack van ‘Requiem for a Dream’, staat in voor de muziek.

Avonturenfilm met inhoud

Het verhaal behandelt bijbelse thema’s als zonde, rechtvaardigheid en God als Schepper van het universum. Daarnaast promoot de film het concept van evolutionair creationisme, waarbij men wetenschap en religie met elkaar tracht te verzoenen over het ontstaan van het leven.

Maar los van die zware materie kan de prent ook gewoon als een epische avonturenfilm bekeken worden, zonder meer. Ideaal dus voor wie de knop wil omdraaien en genieten van een spannende film, maar ook voor wie daarbovenop nog voer tot nadenken wil – mocht je brein nog niet overbelast zijn na een zware werkweek.
 
‘Noah’ kende het beste openingsweekend ooit voor een film met Russell Crowe in een hoofdrol – en deed daarmee dus beter dan ‘Gladiator’ in 2000. Het avonturendrama groeide – gestuwd door de controverse – uit tot een wereldwijd kassucces, met een box office van 362,6 miljoen dollar (320,25 miljoen euro).

Bekijk 'Noah' vrijdag om 20u35 op VIER of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app.  

Films

Bekijk alles
Top