Spoiler Alert! Drie zaken die we onthouden van de nieuwste La Casa de Papel-trailer

Nieuws | De producenten van de Spaanse hitserie ‘La Casa de Papel’ hebben via Twitter een nieuwe trailer gelost van het vierde seizoen. De trailer roept meer vragen op dan ze beantwoordt en daarom proberen we antwoorden te vinden op drie zaken die in de trailer te zien zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

1. Is het lot van Nairobi bezegeld?

Eén van de grootste cliffhangers van het derde seizoen is ongetwijfeld de schietpartij in de laatste aflevering. Nairobi raakt daar ernstig gewond door de kogels van Alicia’s politietroepen. De vraag is dan ook of de overvalster haar verwondingen overleeft.

In de trailer moedigt de Professor zijn aanhangers aan om te vechten “voor Lissabon, voor Nairobi en voor de waarheid”. Vermoedelijk wil dit zeggen dat Nairobi hetzelfde lot staat te wachten als Moskou en Berlijn.

2. De verstrikte Professor

Wie een kuil graaft voor een ander valt er uiteindelijk zelf in. Dat is zeker van toepassing op de Professor, die stilaan in zijn eigen web van intriges verstrikt raakt. Waar hij in het begin van de serie nog heer en meester was over zijn plannen, verliest hij op het einde van het derde seizoen alle controle. Zo raakt hij in paniek wanneer hij via een radioverbinding hoort dat Lissabon, alias Raquel Murillo, doodgeschoten wordt door de Guardia Civil. Even later blijkt dat Raquel nog leeft en dat haar dood in scène is gezet door Alberto Vicuña, haar ex-man.

Als de trailer één ding duidelijk maakt, is het wel dat de Professor alle contact met zijn aanhangers heeft verloren en in het duister tast over hun lot. Hij weet dus ook niet of Nairobi de schietpartij heeft overleefd of niet.

3. De veiligheidsdiensten proberen hun imago te redden

In het begin van de trailer zien we hoe de machiavellistische politiechef Alicia Sierra de situatie opnieuw naar haar hand probeert te zetten. Ze probeert niet alleen de poten onder de stoel van de Professor te zagen, maar ook de Spaanse bevolking ervan te overtuigen dat de bandieten van La Casa de Papel geen moderne Robin Hoods zijn.

Er blijven nog tal van vragen over na deze trailer. Zo weten we niet of het leger zal tussenkomen in de overval op de Banco de España, de Nationale Bank van Spanje. En natuurlijk is het nagelbijtend afwachten of Tokio en Rio de aanval met hun raketwerpers overleven of niet.

Seizoen 4 van La Casa de Papel is vanaf 3 april 2020 te zien op Netflix en is beschikbaar via de optie TV van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top