Wanneer de jaren beginnen te wegen: deze muziekveteranen moesten concerten afzeggen door gezondheidsproblemen

Muziek | Het regent sinds begin dit jaar afzeggingen van muzieksterren op leeftijd, die gebukt gaan onder ouderdomskwaaltjes. Deze monumenten uit de muziekwereld moesten hun tournee staken, of concerten afgelasten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wanneer de jaren beginnen wegen: deze muziekveteranen moesten concerten afzeggen door gezondheidsproblemen

OZZY OSBOURNE

Ozzy Osbourne (71) moest zijn tournee dit jaar annuleren omwille van de ziekte van Parkinson. De frontman van Black Sabbath sukkelt al enkele jaren met zijn gezondheid en maakte recent bekend dat hij kampt met de gevolgen van de ziekte van Parkinson. Er lijkt maar geen einde te komen aan de lijdensweg van de excentrieke frontman. In 2018 liep hij een infectie aan zijn hand op en een jaar later was de Brit aan zijn bed gekluisterd met de gevolgen van een griep en longontsteking. Daardoor diende hij hij het Europese luik van zijn No More Tours II-tournee af te zeggen. Of en wanneer we Ozzy nog op een podium zullen zien, is momenteel nog koffiedik kijken.

ELTON JOHN

Elton John (72) moest enkele concertdata van zijn afscheidstournee schrappen nadat hij zich "onwel" voelde. Midden februari stopte hij nog in tranen zijn show in het Nieuw-Zeelandse Auckland voortijdig, omdat hij sukkelde met de gevolgen van een longonsteking.



Sir Elton John kondigde in 2018 aan om te stoppen met touren, maar eerst wou hij nog zo'n 300 concerten spelen om al zijn fans wereldwijd uitgebreid te bedanken.

MADONNA

Madonna (61) schrapte enkele data uit haar Britse tournee omwille van "overweldigende pijn" als gevolg van blessures die ze opliep tijdens haar tournee. Eerder diende ze al om dezelfde reden een aantal optredens van het Amerikaanse luik van haar tournee te schrappen. Een aantal dagen geleden was het opnieuw van dattum toen de zangeres een concert in Parijs moest cancellen nadat ze enkele dagen eerder een uitschuiver maakte op het podium. 'Ik zal blijven gaan totdat ik gewoonweg niet meer kan", liet 'The Queen of Pop' eerder al noteren.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Here I Am——Flesh and Blood ?? If only knees didn’t twist and cartilage didn’t tear and nothing hurt and tears never fell out of our eyes.........But alas they do and Thank God for this important reminder that we are human. I Fell 2 nights ago on stage when a chair was literally pulled out from underneath me by mistake and I landed on the floor on my tail bone. I made it thru the show last night but just barely because I hate disappointing. However today even I can see that this broken doll held together with tape and glue, needs to stay in bed and rest for a few days so she can finish the tour with a smile on her face and in one piece. ? Thank You for your understanding Paris! ???? ???? #madamextheatre

A post shared by Madonna (@madonna) on



AEROSMITH

De band Aerosmith weerhield zijn drummer Joey Kramer ervan om op te treden tijdens de Grammy's. De 69-jarige drummer zou steeds minder het juiste tempo kunnen aanhouden. Ook zanger en boegbeeld Steven Tyler heeft de laatste tijd regelmatig af te rekenen met kwaaltjes.

JAMES HETFIELD

Afgelopen week vervoegde ook James Hetfield, de 56-jarige frontman van Metallica, het lijstje. Hij annuleerde enkele shows omwille van zijn "mentale, fysieke en spirituele gezondheid". Hetfield werkt aan de weg terug na een behandeling voor zijn alcoholverslaving.



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Metallica (@metallica) on



Andere grootheden hebben de muziekwereld onlangs al vaarwel gezegd, of beginnen aan hun afscheidstournee: Paul Simon (78), Bob Seger (74), Kiss (tussen 68 en 70), Neil Diamond (79) en Eric Clapton (74).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top