Eva Mendes schittert in deze 5 films

Films | Het is feest bij Eva Mendes: de betere wederhelft van Ryan Gosling mag 46 kaarsjes uitblazen. Om haar verjaardag te vieren, lijsten we vijf van haar meest memorabele films op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

HITCH (2005)

Eén van de meest onvergetelijke rollen van Eva Mendes is die van journaliste Sara Melas in de romantische komedie ‘Hitch’. Deze film mag dan ook niet ontbreken in een overzicht van de actrice. Wie de film uit 2005  opnieuw bekijkt, kan niet anders dan vaststellen dat de passie tussen Mendes en haar tegenspeler Will Smith nog steeds van het scherm spat. Overigens is Mendes daar ook zelf van overtuigd, want kort geleden kondigde ze aan dat ze zin heeft in een sequel. “Will, laten we dit doen”, zei ze in het magazine Entertainment Tonight.

TRAINING DAY (2001)

‘Training Day’ was in een aantal opzichten een unieke prent, en dat is niet alleen te danken aan de cameo’s van Snoop Dogg en Dr. Dre. Het is niet alleen de eerste keer dat politiegeweld in een grote film wordt aangekaart, maar de film toont ook een jonge Eva Mendes in de rol van Sara, de moeder van Alonzo Harris’ kindje. Voor Mendes betekende deze rol haar definitieve doorbraak in Hollywood.

THE PLACE BEYOND THE PINES (2012)

In deze misdaadfilm van regisseur Derek Cianfrance zien we Mendes in een hoofdrol naast haar kersverse partner Ryan Gosling. De film werd door veel critici geprezen, al is iedereen het ook wel eens dat de rol van Mendes in het verrassende einde van deze film iets groter mocht zijn.

THE OTHER GUYS (2010)

In deze film bewijst Mendes dat ze naast dramatische rollen ook kan schitteren in komedies. In ‘The Other Guys’ speelt ze de ongelooflijk aantrekkelijke vrouw van detective Allen Gamble, vertolkt door Will Ferrell. De combinatie van Ferrell en Mark Walhberg staat sowieso garant voor humor, maar met Mendes erbij is het plaatje compleet.

HOLY MOTORS (2012)

In ‘Holy Motors’ vertolkt Mendes de rol van een zwoel ogend Amerikaans model die door een lelijke dwerg met de naam ‘Merde’ wordt ontvoerd. Met deze korte synopsis is meteen de toon gezet voor wat recensenten een bijzonder originele maar ook controversiële film noemen. ‘Holy Motors’ was zelfs zo controversieel dat dat de jury van het filmfestival van Cannes in 2012 zeer verdeeld was over het feit dat de film niet op het palmares kwam.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top