Head to head: Lakers en Clippers strijden voor de trots van Los Angeles

Sport | Zondagnacht nemen de Los Angeles Clippers het in het Staples Center op tegen stadsgenoot en rivaal LA Lakers. Dit seizoen scheren beide teams uit 'the City of Angels' hoge toppen in de Western Conference, waar ze voorlopig de beide kopposities bezetten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De spanning zal zondagnacht te snijden zijn in het mondaine Los Angeles. Dan staat namelijk de derby tussen de Clippers en de Lakers op het programma. De troepen van Kawhi Leonard tegen LeBron James en de zijnen. Een treffen tussen respectievelijk de nummer twee en de leider in de Western Conference. Kortom, een echte topwedstrijd!

Beide finalerijp

Met 47 overwinningen tegenover 13 nederlagen staan de Lakers helemaal bovenaan de Western Conference. Met een winstpercentage van 0,783 moeten ze enkel de Milwaukee Bucks in de Eastern Conference nog boven zich dulden.

Een hele prestatie voor het sterrenteam dat de laatste jaren veel van zijn pluimen verloor. Er was niet alleen het afscheid van de betreurde superster Kobe Bryant, maar de laatste zes jaar slaagde de NBA-grootmacht er zelfs niet meer in om zich te plaatsen voor de play-offs.

Wat een verandering met het huidige seizoen, waarin  de gespecialiseerde website FiveThirtyEight hen zelfs de tweede grootste kans toedicht om op het einde van het seizoen met de NBA-trofee te mogen pronken.

Superseizoen Clippers

De Clippers worden tot op vandaag nog steeds algemeen beschouwd als het kleine broertje van de Lakers. In hun geschiedenis haalden ze dan ook nog nooit de NBA-finale.

Maar dit seizoen draaien ze helemaal mee aan de top van de Western Conference. Met een balans van 42 overwinningen tegenover 19 nederlagen en een winstpercentage van 0,689 staan ze op een mooie tweede plaats.

Onder impuls van een ijzersterke Kawhi Leonard, die gemiddeld 27 punten en 7,5 rebounds laat noteren, leggen de Clippers de grote broer meer dan ooit het vuur aan de schenen. Volgens FiveThirtyEight maken ze zelfs de grootste kans om dit jaar de felbegeerde NBA-titel weg te kapen, wat een unicum zou zijn in de clubgeschiedenis.

Programmatie  Eleven Sports komend weekend:

  • LA Lakers - Milwaukee Bucks: zaterdag om 4u30 op Eleven Sports 2
  • Charlotte Hornets - Houston Rockets: zaterdag om 23u op Eleven Sports 2
  • LA Clippers - LA Lakers: zondag om 20u30 op Eleven Sports 2

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top