Proximus ePro League: kwartfinales

Je kan alle statistieken van de Proximus ePro League door en door kennen. Je mag alle sterke punten en alle zwakke punten van de esporters in kaart brengen en grondig analyseren. Maar uitslagen voorspellen is quasi onmogelijk. De spelers zijn zo aan elkaar gewaagd, dat elke wedstrijd een dubbeltje op zijn kant is. De kwartfinales zijn gespeeld en ze waren om duimen en vingers af te likken. Met als resultaat? Enkele topfavorieten zien we dit seizoen niet meer terug.

De eerste kwartfinale werd gespeeld tussen Abdullah Waiss, het jonge talent van Racing Genk, en ShadooW, de regerende kampioen van Standard. ShadooW kende wel wat problemen in zijn poule en haalde 5/9. Een resultaat dat hem een ticket voor de kwartfinales bezorgde, maar ook eentje waardoor hij tegen de winnaar van poule A uitkwam, Abdullah Waiss. Beide esports kiezen vaak vol voor de aanval en geven daardoor achterin ook wat weg. Het beloofde dus een doelpuntenfestijn te worden.

Maar dat gebeurde niet. Beide spelers hebben duidelijk stappen gezet op defensief vlak en weten de rangen nu ook goed gesloten te houden. Na een absolute thriller, wist de jonge Waiss de overwinning binnen te halen. Eén doelpunt bleek voldoende om de sterke ShadooW uit het tornooi te kegelen. Geen tweede landstitel dus voor de esporter van Standard. Misschien wel een eerste voor Waiss, die een prachtig parcours weet af te leggen.

Standard kon wel nog een tweede troefkaart op tafel leggen, want Sheva mocht zich opmaken voor de tweede kwartfinale. Eentje tegen de ijzersterke REGO van Moeskroen. Die wist in poule B ShadooW nog achter zich te laten. Ook deze wedstrijd leek op voorhand veel doelpunten op te leveren. Deze voorspelling bleek wel juist te zijn.

Een kwartfinale waar maar liefst acht doelpunten vielen, dan weet je dat het genieten was van begin tot eind. REGO liet zich niet verrassen door Sheva, die zich via de reguliere competitie wist te plaatsen. Sheva verdedigde zich kranig, maar moest toch toegeven aan de aanvallende dominantie van REGO. Hij scoorde maar liefst 5 keer en wist zich zo op spectaculaire wijze te plaatsen voor de halve finales. Door de drie doelpunten en de prachtige prestaties, mag ook Sheva terugblikken op een geslaagd seizoen.

Dat mocht ook Elias Bray voor de halve finales doen. Zayror legde met STVV een geweldige prestatie op de mat dit seizoen. Meermaals te zien tijdens de verkiezingen van 'mooiste doelpunt van de speeldag', winnaar van de reguliere competitie en ook nog eens winnaar van zijn poule. Toch bleek dit alles niet voldoende om een ticket voor de halve finales in de wacht te slepen. Na een nagelbijter werd het manse01 die met KV Kortrijk een einde maakte aan het seizoen van Zayror. Manse01 kende nochtans in de poulefase een moeilijke start. Drie keer speelde hij gelijk, maar dat was voldoende voor een plek in de kwartfinales. Daarin kon hij dus wél winnen, met 1-2. Een nipte, maar erg knappe zege. Een zege die hem bij de laatste vier bracht.

Maar wie werd dan de laatste speler die zich kon plaatsen voor de halve finales? MatthaX (Charleroi) of Emperatoor (Anderlecht)? Zakaria Bentato zat goed in het tornooi en wist zijn poule te winnen. MatthaX moest zijn meerdere erkennen in Zayror, maar kon zich als tweede toch plaatsen voor de halve finale. Daarin wist hij zijn niveau nog wat op te krikken en wist hij zelfs afstand te nemen van Bentato. Charleroi won met 4-2 en laat Anderlecht zo met lege handen achter. Geen gedroomde titel voor paars-wit, maar misschien wel eentje voor de Zebra's.

Doodjammer is het om afscheid te moeten nemen van vier toppers, maar het is nu al uitkijken naar de halve finales. Met vier zijn ze nog overgebleven: Abdullah Waiss, REGO, manse01 en MatthaX. Racing Genk, Moeskroen, KV Kortrijk of Charleroi. Een van hen mag binnenkort pronken met de titel in de Proximus ePro League.