Proximus ePro League Play-offs: speeldag 3

De kaarten zijn geschud. Welke 8 spelers behoren tot de beste 8 van België en wie greep op deze slotspeeldag naast de tickets? Je ontdekt het hier.

Poule A werd een strijd tussen de twee amateurspelers Abdullah Waiss (Racing Genk) en Timour Warrimont (Standard) en de profspelers van Club Brugge, Julian van den Berg, en KV Mechelen, Miran Salim. Zowel Waiss als Warrimont lieten zich tijdens de reguliere competitie al opmerken en deden dat in deze poule opnieuw. Op de laatste speeldag werd het feestje compleet. Genk won van KV Mechelen met 4-2 en Standard hakte Club Brugge in de pan met 3-0. Zo gaan Waiss en Sheva door naar de volgende ronde na een fantastisch parcours.

In poule B droomde Geoffrey Meghoe nog van een stunt, maar die kwam er niet. Profspelers ShadooW (Standard) en REGO (Moeskroen) bleken te sterk voor Meghoe en Florian Vandamme. Al sluit Flomadridista190 zijn avontuur wel af met een positieve noot. Hij pakte een punt tegen ShadooW, waardoor die de eerste plek aan REGO moet laten. Die won met Moeskroen met 1-3 van Zulte Waregem en Meghoe. Ook hij mag terugblikken op een mooi avontuur.

Elias Bray mag al een tweede kleine prijs in zijn kast steken. Nadat hij eerder de amateurcompetitie won, sluit hij ook poule C af als eindwinnaar. Na een 3-2 zege tegen AA Gent staat hij afgetekend eerste. Benieuwd wat hij in de finales kan presteren. Charleroi en Zulte Waregem mochten onderling het laatste ticket verdelen. Na een ware thriller hield Matthias Rousselet met Charleroi Nycom in bedwang. Het gelijkspel (1-1) levert hem een plek op bij de laatste 8.

Zes spelers zijn al bekend, nog twee plekjes te verdelen. Poule D stelde zeker en vast niet teleur. De vier spelers waren aan elkaar gewaagd en dat was niet anders op de laatste speeldag. Zimet105 kon Emperatoor niet verrassen en verloor met 0-1. Zakaria Bentato overleeft deze poule dus met Anderlecht, al heeft dat wel wat moeite gekost. Club Brugge en KV Kortrijk namen het in een onderling duel tegen elkaar op om het laatste ticket te verdelen. Laurientes speelde 3-3 gelijk tegen manse01, maar dat volstaat niet voor een plaats bij de laatste 8. Met opgeheven hoofd mag hij het toneel verlaten. KV Kortrijk zien we terug in de finales.

Nog 8 spelers blijven er dus over: Abullah Wais (Racing Genk), Sheva (Standard), REGO (Moeskroen), ShadooW (Standard), ZAYROR -_- (STVV), MatthaX (Charleroi), Emperatoor (Anderlecht) en manse01 (KV Kortrijk). Een van deze acht kroont zich binnenkort dus tot kampioen.