Proximus ePro League Play-offs: speeldag 2

De Proximus ePro League spelers lossen elkaar voor geen meter. Geen enkele speler steekt er momenteel met kop en schouders bovenuit en net dat maakt deze competitie zo boeiend. Iedereen lijkt van iedereen te kunnen winnen. En dat doen ze ook.

In poule A hadden we een thriller op de slotspeeldag aangekondigd en die komt er ook. Racing Genk verloor met 0-1 van Julian van den Berg en Club Brugge en ook Sheva greep zijn kans met Standard en won met 1-0 van KV Mechelen. Een bijzonder spannende poule met vier toppers die elkaar meer dan waard zijn.

Ook in poule B is alles nog mogelijk, al lijkt Florian Vandamme met Charleroi toch de handdoek in de ring te gooien. Voor de tweede keer op rij verloor hij. Deze keer was Anthony Rocchetti te sterk, waardoor de Zebra's als enige ploeg na twee speeldagen geen enkel punt wisten te sprokkelen. Geoffrey Meghoe kon zich plaatsen voor de volgende ronde, als hij won van ShadooW. Maar die zette de puntjes op de 'i' door vlot met 1-3 te winnen. Moeskroen en Standard staan zo samen op kop in poule B en starten de slotspeeldag in poleposition.

De derde amateurspeler die zich kon plaatsen, was Elias Bray. Op een ronduit indrukwekkende wijze won hij de reguliere competitie en ook nu speelt hij ijzersterk. Ongeslagen blijft hij wel, maar Zulte Waregem hield het jonge geweld uit Doornik op een gelijkspel. In die andere wedstrijden zagen we maar liefst 7 doelpunten. Matthias Rousselet speelde Robin Sleeuwagen helemaal tureluurs en won overtuigend met 6-1. STVV blijft aan de leiding, maar voelt de hete adem van Charleroi en Zulte Waregem in de nek. AA Gent moet hopen op een klein mirakel.

Spanning in de eerste drie poules dus, maar voor doelpunten moest je ongetwijfeld in poule D zijn. Dertien doelpunten vielen er maar liefst, en dan nog mooi verdeeld onder de vier ploegen. De topper tussen Club Brugge en Anderlecht werd er eentje om duimen en vingers van af te likken. Bentato kreeg de overwinning niet cadeau van Laurientes, maar haalde het uiteindelijk toch met 3-4. Daarmee doet paars-wit een uitstekende zaak in het klassement, want Antwerp en KV Kortrijk deelden de punten na een leuke pot voetbal (3-3). Niemand die kan voorspellen wie in deze poule aan het langste eind zal trekken.