Proximus ePro League Play-offs: speeldag 1

De zes amateurspelers zijn bekend, de 10 profspelers zijn er klaar voor; de eindfase van de competitie kan eindelijk beginnen. Ook de poules zijn verdeeld en die beloven erg spannend te worden.

In poule A staan twee amateurspelers meteen tegenover elkaar. Abdullah Waiss mag het met Genk opnemen tegen tegen de op een na beste spelers uit de reguliere competitie: Timour “Sheva” Warrimont. De jonge Genkie hoopt te beginnen met een zege, zodat hij de druk kan leggen bij de profspelers van Club Brugge en KV Mechelen. Julian van den Berg en Miran Salin kijken elkaar in de ogen op speeldag 1. Een boeiende poule, want zowel Sheva als Waiss zijn erg gevaarlijke challengers.

Dé challenger van deze competitie vinden we terug in poule C. Elias Bray werd met de vingers in de neus kampioen en mag zijn kunsten nu tonen tegen drie profspelers. Eerst wachten Charleroi en Rousselet Matthias. De Zebra's hebben twee vertegenwoordigers in de eindfase van de competitie en willen dit zo lang mogelijk volhouden. De andere wedstrijd in poule C is die tussen Zulte Waregem en AA Gent. Persoons Nicolas hoopt aan de Gaverbeek op het hoogst mogelijke, maar ook Robin Sleeuwagen heeft torenhoge ambities. Na speeldag 1 weten we wellicht meteen wie van de vier die ambities al wat mag temperen.

Poule B dan, met ook daar meteen een strijd tussen twee spelers die elkaar nog kennen van de reguliere competitie: Florian Vandamme en Geoffrey Meghoe ofwel Charleroi en Zulte Waregem. Na een fenomenale eindspurt staat Meghoe trots in het eindtornooi. Vandamme moest wachten tot de laatste speeldag om zijn ticket te bemachtigen, maar mag zich nu wel meten met de beste spelers van België.

In de laatste poule vinden we Anderlecht, Antwerp KV Kortrijk en Club Brugge terug. Laurientes speelde een goed seizoen en wist de punten te pakken op cruciale momenten. Nu staat hij wel voor een loodzware opdracht, te beginnen met de openingswedstrijd tegen Antwerp en Alexander Zimet. Wie ook in poule D zit is Zakaria "Emperatoor" Benato, een kandidaat voor de eindzege. KV Kortrijk en Bogaerts Manse vormen de eerste hindernis.