Brussels Challenge afgelast door het coronavirus

Door Proximus

Deel dit nieuws

De afgelopen dagen hebben organisaties de waakzaamheid verhoogd en maatregelen genomen na de verspreiding van het Coronavirus in Europa.

Vorige week vernamen we dat Italië, na China, het meest getroffen land is door het Coronavirus.

Hoewel Europa nu het tweede meest getroffen continent is, blijft België met 15 bevestigde gevallen, waarvan er één al is genezen, een van de landen met het minste aantal gerapporteerde gevallen.

Begin februari kondigde China het uitstel aan van de competitieweken in maart op games zoals League of Legends Pro League en Overwatch.

Ook heeft Blizzard besloten om de locatie van een Hearthstone Masters Tour-finale, die normaal gesproken in India zou worden gespeeld, te wijzigen. De finale is verplaatst naar Los Angeles. Afgelopen weekend sloot de ESL daarenboven de poorten van het stadion gedurende de IEM Katowice. Publiek werd er niet toegelaten.

Vrijdagavond kondigde Capcom Fighters in een tweet de afgelasting aan van drie etappes van de Capcom Pro Tour: de Brussels Challenge in België, de NorCal Regionals en de April Annihilation, een evenement dat normaal gesproken in de Verenigde Staten plaatsvindt in de maand april.

Een van de oprichters van de Brussels Challenge, Younes “CCL” Lazaar, heeft besloten om de 2020-editie niet te laten doorgaan.

Met de verspreiding van het virus komt de gezondheid van de spelers op de eerste plaats. Verschillende toernooien lijden onder de invasie van het virus. Laten we hopen dat de situatie verbetert en dat organisatoren niet gedwongen worden om ook andere grote toernooien te schrappen.

© Brussels Challenge

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top