“The Mandalorian” poetst het Disneyblazoen op

Series |

Iedere nieuwe Star Wars-productie wordt aan een kritische analyse onderworpen. Er is een groep die er niets van kent en het dus ook weinig kan schelen, maar voor de groep ‘true believers’ ligt de lat steeds enorm hoog. Met de nieuwe serie “The Mandalorian” slaagt Disney erin om de ontgoocheling van de vorige Star Wars-producties door te spoelen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Iedereen kent de “Star Wars”-saga die George Lucas 43 jaar geleden boven de doopvont hield. Het is dan ook één van de meest lucratieve franchises in de filmgeschiedenis. Een belangrijke rol in dit succes is weggelegd voor de grote actieve fanbase die de franchise in hun hart draagt. Maar de fans zijn natuurlijk ook de voornaamste critici. De fantasietjes die verschillende scriptschrijvers en producers zich permitteerden in de meest recente films zorgden dan ook voor het nodige tandengeknars.


Vanwaar die hoge verwachtingen? Omdat Star Wars is uitgegroeid tot veel meer dan de serie van negen films (Episodes I tot IX), die in gespreide slagorde verschenen tussen 1977 en 2019, en die de basis van de saga vormen. Ondertussen zijn daar honderden boeken, stripverhalen, animatieseries, en spin-off films bijgekomen, die het Star Wars-universum een onmetelijke diepgang en coherentie hebben opgeleverd. We spreken dan ook over het ‘Extended Universe’, want deze werken vervolledigen het universum dat in de oorspronkelijke films aan bod komt.


Mando en Baby Yoda


Laatste aanwinst van dit ‘Extended Universe’ is de live-actionserie “The Mandalorian”. In tegenstelling tot sommige films, die lustig neergesabeld werden door de fanbase - denken we bijvoorbeeld aan “Solo: A Star Wars Story” - werd “The Mandalorian” heel goed onthaald door het publiek. De serie komt uit de koker van Jon Favreau, die ons eerder onder meer trakteerde op de eerste twee “Iron Man”-films, en vertelt over de avonturen van een premiejager met de naam Din Djarin, oftewel The Mandalorian. Djarin doorkruist het universum op zoek naar premies en botst in zijn zoektocht op de ondertussen immens populaire Baby Yoda, die de sociale media reeds op zijn kop zette. Aangezien elke aflevering een specifieke invalshoek neemt, zorgt de serie een heel seizoen lang voor een aangename kijkervaring.


“The Mandalorian” kan niet enkel de “Star Wars”-fans bekoren, maar is ook gericht op degene die nog geen enkele film hebben bekeken. De serie bevat wel redelijk wat knipogen naar de originele films, maar houdt tegelijkertijd een veilige afstand met de verhalen van Luke Skywalker en Darth Vader. Bovendien passeert ook een hele reeks gastacteurs de revue: Nick Nolte, Gina Carano, Werner Herzog en Taika Waititi om er maar enkele te noemen.


Een geslaagde zet dus van Disney, die de serie exclusief aanbiedt aan de gebruikers van haar streamingplatform Disney+ dat deze zomer ook bij ons beschikbaar zal zijn. De opnames voor een tweede seizoen zouden al van start zijn gegaan.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top