After: de high school 'Fifty Shades of Grey'

Nieuws | Liefhebbers van teen romcoms met een twist, noteer in jullie agenda alvast 14 maart. Dan is 'After' exclusief te zien in Movies & Series op Proximus Pickx. En dat wil je niet missen!

Door MF

Deel dit nieuws

'After', gebaseerd op de millionsellers van auteur Anna Todd, vertelt het verhaal van het jonge, ietwat naïeve meisje Tessa Young (Josephine Langford), een eerstejaarsstudente aan de universiteit, die bad boy Hardin (Hero Fiennes-Tiffin) leert kennen en prompt haar vriendje dumpt. Proper is anders! Maar niets is wat het lijkt ...

Romance and ...

Wat Tessa niet weet, is dat Hardin gewoon een weddenschap wil winnen die hij afsloot met zijn maatje Zed. Wie krijgt het jonge meisje eerst in bed? Niet meteen een koosjere bedoening natuurlijk. Maar Tessa tuint er met open ogen in, en het wordt nog wat gecompliceerder als er echte gevoelens bij komen kijken. Ah, the drama!

Fifty Shades! 

De film - gedraaid met een klein budget van 12 miljoen dollar - deed het goed aan de kassa. Met een opbrengst van om en bij de 60 miljoen dollar kun je zelfs van een succes spreken. Dat de expliciete seksscènes daar voor iets tussen zitten? Hell yes! 'After' werd niet voor niets vergeleken met 'Fifty Shades of Grey'. Niet light, maar wel de high school-versie. 

Coming of age

Seks en romance? All part of a student's life. Maar meer dan dit is 'After' een coming-of-ageverhaal: Tessa en Hardin leren het leven kennen, in al zijn facetten. Ze ontdekken dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is en dat je niet zomaar kan sollen met iemands gevoelens. Thema's die al sinds de tijd van Shakespeare opgevoerd worden. Klassiek dus, maar wel in een hedendaags jasje.

Wat je nog niet wist ... 

Josephine Langford, de actrice die Tessa speelt, is het zusje van Katherine Langford, die bekend werd dankzij het megapopulaire 'Thirteen Reasons Why'

Hero Fiennes-Tiffin draait ook al een tijdje mee in het wereldje: hij speelde onder andere Marten Villijn, a.k.a. de jonge Voldemort, in 'Harry Potter en de Halfbloed Prins'. Een natuurtalent, en gekozen omdat hij ‘het duistere aspect' in zijn tekst snel wist te vinden.

Voor 'After' een film werd, was het een verhalenreeks op de site Wattpad, de plek waar Anna Todd ontdekt werd. Meer nog, de personages waren allemaal leden van de boysband One Direction.  Hardin = Harry Styles; Zed = Zayn Malik; Landon = Liam Payne; Nate = Niall Horan; Logan = Louis Tomlinson.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top