In deze films speelt een virus de hoofdrol

Films | De hele wereld is dezer dagen in de ban van het oprukkende coronavirus. De epidemie neemt steeds grotere proporties aan, en begint zowaar op een Hollywoodscenario te lijken. Deze drie films gingen het coronavirus voor - op het witte doek weliswaar.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het coronavirus beheerst het nieuws, maar moet het qua dramatiek (voorlopig) afleggen tegenover Hollywoodfilms, waarin virussen massaal dood en verderf zaaien op onze planeet.

Contagion

De film van Steven Soderbergh, die verscheen in 2011, verzamelde met Matt Damon, Gwyneth Paltrow, Marion Cotillard, Kate Winslet en Jude Law een absolute sterrencast. De prent verhaalt over een virus dat zich vanuit Hongkong verspreidt over de hele aardbol, waardoor artsen en laboranten een race tegen de klok houden om een vaccin te ontwikkelen. De druk wordt nog groter wanneer de symptomen verergeren, van een simpel griepje naar een hersenbloeding en uiteindelijk een snelle dood...

Outbreak

Ook de cast van deze film van Wolfgang Petersen uit 1995 is niet min, met Dustin Hoffman, Morgan Freeman en Kevin Spacey. Ook in de hoofdrol: een dodelijk virus, afkomstig van een aap uit het vroegere Zaïre die naar de Verenigde Staten verscheept werd. Het fictieve virus Motaba was destijds geïnspireerd op het Ebolavirus.

28 Days Later...

Deze thriller van regisseur Danny Boyle uit 2002 maakte indruk met shots van verlaten boulevards in hartje Londen na een virusuitbraak op het Britse eiland. Alweer zijn apen, met name chimpansees, de schuldigen. De dieren werden bevrijd uit een laboratorium voor dierenproeven door activisten van het Animal Liberation Front. Helaas voor de wereld zijn de apen geïnfecteerd met een virus genaamd 'Woede', waardoor ze extreem gewelddadig zijn. Tijdens de uitbraak wordt het volledige Britse eiland in quarantaine geplaatst door de andere wereldmachten. Acteur Cillian Murphy wierp zich in de kijker met zijn hoofdrol, negen jaar voor zijn glansrol van Thomas Shelby in de serie 'Peaky Blinders'.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top