Kan ex-Genkenaar Mbwana Samatta meteen een prijs bijzetten in zijn prijzenkast?

EFL Cup | Vanavond neemt Aston Villa het in de finale van de Carabao Cup – de voormalige League Cup – op tegen het Manchester City van Kevin De Bruyne. Voor Mbwana Samatta, de Tanzaniaanse spits van Aston Villa, is het een uitgelezen kans om slechts anderhalve maand na zijn transfer van landskampioen KRC Genk een nieuwe prijs bij te zetten in zijn prijzenkast.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met 23 doelpunten had Mbwana Samatta afgelopen seizoen een belangrijk aandeel in de titel van de Genkenaren. Tot verbazing van velen bleef de 27-jarige Tanzaniaan afgelopen zomer de club trouw, terwijl andere sterkhouders zoals Leandro Trossard andere oorden opzochten.

Na een ontgoochelende Champions League-campagne, met een schamel punt in de eindafrekening, besloot 'Samagoal' Genk tijdens de wintertransferperiode te verlaten voor de Engelse bodemploeg Aston Villa.

Unieke kans

Vanavond nemen The Villans het in het mythische Wembley op tegen torenhoog favoriet Manchester City. Voor Samatta en de zijnen een unieke kans om hun troosteloze seizoen, met een 19de plaats en dus voorlopig afstevenend op degradatie, toch iet of wat extra pigment mee te geven.

Naast Samatta spelen met Marvelous Nakamba en Björn Engels nog twee spelers met een Belgische connectie bij de ploeg uit Birmingham. Beide ex-Bruggelingen opereren er in de as van het veld.

City torenhoog favoriet

Toch zullen de troepen van Dean Smith boven zichzelf moeten uitstijgen, willen ze Manchester City iets in de weg leggen. Nu de titeldroom minstens voor een seizoen opgeborgen lijkt, zetten de Citizens alles op de Champions League. Maar een extra Carabao Cup – de derde op rij – zou ook niet misstaan in hun prijzenkast.

De wedstrijd tussen Aston Villa en Manchester City is vandaag vanaf 17u30 live te volgen op Eleven Sports 1, beschikbaar via het All Sports pakket van Proximus TV.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top