Peeters (Westerlo) groot in het verlies: "Wel blij dat het op het veld beslist werd en niet aan de groene tafel"

Sport | KVC Westerlo is er niet in geslaagd om de rush naar de tweede periodetitel tot een goed einde te brengen. De Kempenaars gingen onderuit op de slotspeeldag en moeten zich dus richten op Play-off 2. Coach Bob Peeters was natuurlijk teleurgesteld na de vlotte nederlaag op Union, maar toonde zich wel meteen een sportieve verliezer.

Door Pickx

Deel dit nieuws

"We waren gewoon niet goed genoeg", opende de Westelse coach. "We gaven te makkelijk een penalty weg waarna we risico's moesten nemen en Union haar favoriete spelletje kon spelen in de omschakeling. Op hun overwinning valt dan ook niks af te dingen. Er zat bij ons heel veel druk op en dat vertaalde zich op het veld. We kwamen maar niet in ons spel en botsten hier op een sterkere tegenstander. Moesten we nu geflikt zijn, dan zou ik natuurlijk boos geweest zijn, maar nu moeten we ons gewoon neerleggen bij de superioriteit van Union."

Peeters feliciteerde meteen ook Beerschot met de periodetitel. "Zij pakken verdiend de periodetitel, want ze haalden het meeste punten. Ik ben wel heel blij dat het op het veld beslist werd en niet aan de groene tafel. Het gezever kan nu stoppen en we kunnen ons terug concentreren op het voetbal."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top