Niet te missen: sport op Proximus Pickx in maart

Sport | Maart staat voor de deur en in bepaalde sporten wordt het deze maand razend spannend!

Door MF

Deel dit nieuws

In het voetbal gaan in de Jupiler Pro League de play-offs van start en in de Proximus League de finalewedstrijden en de play-downs. We komen in maart te weten wie zal stijgen naar 1A, maar ook wie zal dalen naar de eerste amateurklasse. Het veldrijden zeggen we voor enkele maanden vaarwel, maar de wielerfans krijgen met onder meer Milaan-Sanremo en E3 Harelbeke enkele zeer mooie wedstrijden. In het hockey keert de FIH Pro League terug en in het tennis heeft Kim Clijsters er haar Kimback opzitten.

Jupiler Pro League

In de hoogste voetbalklasse krijgen we in maart de laatste twee wedstrijden van de reguliere competitie voorgeschoteld. Het wordt razend spannend, want Racing Genk, KV Mechelen, Zulte Waregem en Anderlecht zullen onder elkaar moeten uitvechten wie het laatste ticket voor play-off 1 bemachtigt. In de onderste regionen nemen Cercle Brugge en KV Oostende het op de laatste speeldag tegen elkaar op in een misschien wel rechtstreeks degradatieduel. Ook Waasland-Beveren is voorlopig nog niet gered. Mis niets van een razendspannend slot in 1A met Proximus Sports!

Ook de finale van de Crocky Cup staat op het programma. Wedstrijden tussen Antwerp en Club Brugge zijn altijd geladen en dat zal deze keer niet anders zijn. De wedstrijd gaat door op zondag 22 maart (14u30) en is live te volgen op Canvas via Sporza.

eSports

In de Proximus ePro League is de strijd volledig losgebarsten. STVV staat nog steeds aan de leiding, maar de club voelt de hete adem van Standard in de nek. Wie kroont zich dit jaar tot FIFA20-kampioen? We weten het op 28 maart, want dan staat de finale op het programma. De wedstrijd is live te volgen via Proximus Pickx Live en proximuspickx.be/esports. Voordien kan je op 1, 7 en 14 maart drie volledige wedstrijddagen volgen op Proximus Sports, Twitch en via de Proximus Pickx app & web.

Voetbal internationaal

In de UEFA Champions League zijn we aan de achtste finales toe. In maart staan de terugwedstrijden op het programma en daarbij krijgen we enkele 'Belgische' duels te zien. Kan het Atletico Madrid van Carrasco voor de stunt zorgen door Liverpool en Origi uit te schakelen of zal de Belg net zoals vorig seizoen bepalend zijn? Ook Meunier staat met PSG voor een lastige opdracht. Hij moet een 2-1 verlies op het veld van Dortmund goedmaken waar Haaland de grote show verzorgde. Kunnen Witsel en Hazard doorstoten of zorgen Neymar & co toch nog voor een verlengd Frans verblijf? Alle terugwedstrijden zijn vanaf 10 maart live te volgen bij Proximus Sports.

Ook in de Europese competities wordt er natuurlijk gevoetbald en we krijgen deze maand enkele zeer interessante wedstrijden te zien. Dankzij Eleven Sports hoef je niets te missen van het Europees topvoetbal.

In Italië krijgen we een echte topper voorgeschoteld. Lukaku moet met Inter op 1 maart op bezoek bij Juventus. Kan de Rode Duivel samen met Inter de hegemonie van Juventus stoppen? Door de maatregelen tegen het coronavirus wordt deze wedstrijd weliswaar zonder supporters gespeeld. Op 15 maart nemen Zlatan Ibrahimovic en Edin Dzeko het tegen elkaar op in een duel tussen AC Milan en AS Roma.

In Spanje wacht dan weer een echte klassieker. Door de nederlaag van Real Madrid tegen Levante vorig weekend heeft FC Barcelona op dit moment twee punten voorsprong op zijn eeuwige rivaal. Maar op 1 maart zou daar wel eens verandering in kunnen komen. Kan Lionel Messi FC Barcelona verder laten uitlopen of komt Real Madrid weer aan de leiding? Eden Hazard daar in elk geval niet bij kunnen helpen, want bij zijn terugkeer in de competitie tegen Levante heeft onze landgenoot een nieuwe blessure opgelopen. Op 7 maart krijgen we een interessante wedstrijd in de subtop tussen Atlético Madrid en Sevilla en op 22 maart nemen Thibault Courtois en co het op tegen Valencia.

In de Bundesliga is de strijd om het kampioenschap de laatste jaren nog nooit zo spannend geweest. RB Leipzig en Bayer Leverkusen zouden maar al te graag de Duitse titel in de wacht slepen en in het eerste weekend van maart staat een cruciaal duel tussen beide ploegen geprogrammeerd. Dortmund scoort de laatste weken aan de lopende band, maar er wacht een moeilijke maand voor de club van Thorgan Hazard en Axel Witsel. Op 7 maart speelt Marco Reus tegen zijn ex-club Mönchengladbach en een week later spelen ze de 'Ruhr derby' tegen het Schalke 04 van Benito Raman.

In de Engelse bekercompetities is de eindfase aangebroken. Aston Villa en Manchester City nemen het tegen elkaar op in de finale van de League Cup. De wedstrijd vindt plaats in het Wembley Stadium op 1 maart.In de FA Cup beginnen we aan de achtste finales. De belangrijkste wedstrijd is ongetwijfeld de kraker tussen Chelsea en Liverpool. De ploeg van Origi is op weg naar de Engelse titel, maar Chelsea wil de club een halt toeroepen in de belangrijkste Engelse bekercompetitie. Deze wedstrijd is op 3 maart live te volgen op Eleven Sports. Ook voor internationaal voetbal kan je terecht op Eleven Sports.

De Rode Duivels werken enkele vriendschappelijke wedstrijden af tegen Portugal (27/03) en Zwitserland (30/03). Tegen die laatste club is België op zoek naar wraak, want in de Nations League gingen de Rode Duivels met pijnlijke 5-2 cijfers onderuit.De U21 zijn dan weer bezig aan de EK-kwalificatiewedstrijden. Op 31 maart nemen de jonge Duivels het op tegen Bosnië.

Basketbal

Bij Proximus Sports en Proximus Pickx Live moet je zijn voor je wekelijkse afspraak met Belgisch topbasketbal. Op vrijdag 13 maart wordt het een ongeluksdag of een geluksdag voor Charleroi of Oostende. Beide ploegen staan dan tegenover elkaar in een regelrechte topper. Een week later moet Limburg United op bezoek bij Mechelen. Op 27 maart wacht opnieuw een moeilijke wedstrijd voor Oostende, want dan moeten ze op bezoek bij Mechelen.

In de NBA zijn we misschien wel aan een van de spannendste seizoenen ooit bezig. In het oosten hebben de Milwaukee Bucks voorlopig een zeer duidelijke voorsprong, maar ook de Toronto Raptors en de Boston Celtics hebben hun zinnen gezet op de titel. In het westen ligt het allemaal iets dichter bij elkaar, maar toch hebben de Los Angeles Lakers een mooie voorsprong op de Denver Nuggets en de Los Angeles Clippers. Bij Eleven Sports zit je op de eerste rij om de topwedstrijden te bekijken. Zo worden in de eerste week van maart al twee topwedstrijden van de Los Angeles Lakers uitgezonden. De ploeg van LeBron James speelt op 4 maart tegen de Philadelphia 76ers en op 7 maart wacht een topper tegen de Milwaukee Bucks.

Wielrennen

Het wielerseizoen draait opnieuw op volle toeren. We krijgen enkele echte klassiekers te zien in maart, want de Strade Bianche (7/03), Milaan-Sanremo (21/03), E3 Harelbeke (27/03) en Gent-Wevelgem (29/03) staan op het programma. Een eerste grote test dus voor de klassieke renners zoals Greg van Avermaet en Oliver Naesen. Met Parijs-Nice (7/03-15/03) en de Ronde van Catalonië krijgen we ook enkele mooie rittenkoersen te zien. Al deze wedstrijden zijn live te volgen op Eurosport.

Tennis

Het tennisseizoen is opnieuw bezig en in de maand maart is er ook de Davis Cup. Op 6 en 7 maart krijgen we een wedstrijd tussen Hongarije en België. 'Mister Davis Cup' Steve Darcis is er niet meer bij. Hij is gestopt, en dat zou wel eens een impact kunnen hebben.Er is ook minder leuk nieuws te melden, want deze maand zien we de Amerikaanse broers Bryan voor de laatste keer aan het werk op de Davis Cup. Ze beginnen dan aan hun afscheidstournee, want op de US Open in september hangen ze definitief het tennisracket aan de haak.Kim Clijsters maakte de voorbije maand haar comeback in Dubai, maar daar werd ze al snel uitgeschakeld. De vraag rijst nu wanneer ze haar eerste wedstrijd winnend zal afsluiten. Hopelijk snel!

Hockey

Goed nieuws voor de hockeyfans, want de FIH Pro League is terug. Op 26 maart wacht er meteen ook een mooi duel voor België tegen Duitsland. De wedstrijden zijn live te volgen op Proximus Sports.Ook in de Belgische hockeycompetitie zijn er opnieuw enkele mooie wedstrijden. Léopold staat voor een zwaar begin van de maand, want in het eerste weekend spelen ze thuis tegen de Watducks en de week daarna wacht een bezoek aan Dragons. Op 15 maart speelt Herakles thuis tegen Leuven. Op speeldag 14 wacht een topper tussen Dragons en Braxgata (22/03) en in het laatste weekend van maart staat Leuven opnieuw voor een zware verplaatsing. Dan wachten de Watducks.

Wintersport

Het wintersportseizoen is nog volop aan de gang. In de biatlon zijn er deze maand drie belangrijke wereldbekerwedstrijden. Deze zullen plaatsvinden in Nove Mesto (van 5 tot 8 maart), Kontiolahti (12-15 maart) en Oslo (21 en 22 maart).

Nog in Oslo staat deze maand ook skispringen op het programma, met een wereldbekerwedstrijd van 6 tot 8 maart. Op 9 maart begint dan een Raw Air Tournament dat zal eindigen op 15 maart. Tot slot staat bij het skispringen ook het WK Skivliegen op de kalender. De wedstrijd zal van 19 tot en met 21 maart plaatsvinden in Planica.

Voor de langlaufers is maart een drukke maand. Ze zijn op 4 maart aan het werk in het Noorse Konnerud en tien dagen later wacht een wereldbekerwedstrijd in Quebec. Op 21 en 22 maart moeten ze dan weer vol aan de bak in het Canadese Canmore.

Ten slotte is er ook nog curling. Van 16 tot 21 maart zullen de vrouwen hun WK afwerken in Canada en van 28 maart tot 5 april wacht het WK voor de mannen in Schotland. Al deze wintersportevenementen zijn live te volgen op Eurosport.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top