Preview JPL 28: de cruciale eindfase!

Jupiler Pro League |
Op de 28e speeldag staan twee toppers op het programma: Charleroi-Standard en Racing Genk-Club Brugge. Ook de andere wedstrijden hebben een groot belang in de strijd voor een ticket voor PO1 en in de strijd voor het behoud.
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Waasland Beveren-Anderlecht: verlies is uit den boze
 
Een duel tussen de rode lantaarn op zoek naar punten en paars-wit dat geen punt meer mag verliezen. De Waaslanders zitten aan een rampzalige 0 op 15. De ploeg uit de Freethiel deed het niet slecht tegen Club Brugge, maar leed ook enkele forse nederlagen, zoals afgelopen weekend in Mechelen (4-0) en eerder een 5-0 tegen Zulte Waregem. Sinds afgelopen weekend staat Waasland-Beveren op de laatste plaats van het klassement en dus moeten ze in de laatste drie matchen punten zien te verzamelen. Een cadeautje mogen ze niet verwachten van Anderlecht dat zelf de hoop op deelname in Play-offs 1 nog niet heeft opgegeven.
 
Racing Genk-Club Brugge: symbolische wisseling van de macht?
 
Een van de twee grote affiches van de 28e speeldag is het duel tussen de uittredende landskampioen en de ploeg die de grootste kandidaat is om hen op te volgen. De Genkenaars staan momenteel zesde in het klassement en moeten iets zien te rapen tegen de Bruggelingen, want anders kan KV Mechelen over Genk wippen en kan ook Anderlecht dichterbij komen. Voor de troepen van Hannes Wolf wacht wel een moeilijke opdracht, want ook al kent Club Brugge een dipje met een  hels programma, laat het weinig punten liggen. De verplaatsing naar de Luminus Arena komt ook na een verplaatsing naar Old Trafford.
 
Charleroi-Standard: een Waalse derby die altijd voor vuurwerk zorgt
 
Wie is de beste Waalse ploeg van het moment? De twee ploegen doen het allebei erg goed: de Zebra's en de Rouches hebben evenveel punten (48) en strijden wellicht tot het einde van het seizoen voor een Europees ticket. In de heenwedstrijd in september speelden de twee ploegen op Sclessin 1-1 gelijk na een spannende wedstrijd waarin Standard pas op het einde kon gelijkmaken, maar toch zijn eerste plaats in het klassement verloor. Op Mambourg zal Standard revanche nemen in een duel waarin meer dan prestige op het spel staat.
 
Cercle Brugge-AA Gent: een cruciale Vlaamse derby
 
Cercle leeft nog altijd na een ongelooflijke 9 op 9. Een maand geleden leek de ploeg van Bernd Storck met anderhalf been al in 1B te staan. Vandaag ziet het lot van de Vereniging er heel anders uit, want de rode lantaarn is nu eigendom van Waasland-Beveren. Gered is Cercle echter nog niet, want de tegenstanders heten nog AA Gent, Club Brugge en KV Oostende. De Buffalo's zullen een Europese wedstrijd tegen AS Roma in de benen hebben en dus kunnen de Bruggelingen op zoek naar 12 op 12. De Gentenaars zitten echter in een goede vorm en zullen de drie punten willen om geen terrein te verliezen op Club Brugge en om te blijven dromen van de titel voor de start van PO1.
 
Het volledige programma van speeldag 28
 
vrijdag 28/02
20.15: STVV-KV Mechelen - Proximus Sports 1
 
zaterdag 29/02
17.45: Waasland-Beveren-Anderlecht - Proximus Sports 1
19.45: SV Zulte Waregem-Kortrijk - Proximus Sports 3
19.45: Eupen-Moeskroen - Proximus Sports 2
20.15: Antwerp-KV Oostende - Proximus Sports 1
 
zondag 01/03
14.00: Racing Genk-Club Brugge - Proximus Sports 1
17.30: Charleroi-Standard - Proximus Sports 1
19.45: Cercle Brugge-AA Gent - Proximus Sports 2

Volg de Jupiler  Jupiler Pro League en de UEFA Champions League met de TV -Bundel "All Sports"
Test de tv –bundel “All Sports” een maand gratis. Aan het einde van de testperiode wordt het abonnement automatisch verlengd en wordt het betalend. Niet overtuigd? Geen probleem, je kan op elk moment opzeggen via de MyProximus app. € 16,99 /maand na proefperiode. [Meer info ?]

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top