Preview speeldag 28 Proximus League: hoogspanning in drie stadions voor razendspannende apotheose

Sport | Vrijdag staat de laatste speeldag van de Proximus League op het programma. In drie van de vier duels zijn de belangen nog enorm hoog. Westerlo en Beerschot gaan buitenshuis op zoek naar de tweede periodetitel terwijl Lommel en Roeselare in een rechtstreeks duel uitvechten wie naar de Play Downs moet.

Door Pickx

Deel dit nieuws

28/02 - 20u30: Union SG - KVC Westerlo

Westerlo heeft maar één optie in het Dudenpark: winnen! Als beste uitploeg van de reeks (slechts 13 verliespunten buitenshuis) reizen de Kempenaars met het nodige vertrouwen naar Brussel, maar tegen het wisselvallige Union weet je nooit hoe de match uit zal draaien. De Brusselaars lijken alvast in vorm met acht goals in de laatste twee matchen, maar hebben eigenlijk niks meer te winnen of te verliezen. Union en Westerlo speelden reeds 7x tegen elkaar in het Joseph Mariënstadion. Drie keer won de thuisploeg, twee keer werd het een puntendeling en twee keer ging Westerlo met een driepunter naar huis. In oktober wonnen Peeters en co nog met 0-2 bij Union na goals van Van Eenoo en Vetokele.

28/02 - 20u30: Sporting Lokeren - Beerschot VA

Voorlopig is het nog heel onduidelijk met welk team én met welke ingesteldheid Lokeren aan de aftrap zal verschijnen. Door de financiële perikelen heerst er grote ontevredenheid in de spelersgroep en wordt er zelfs geopperd om niet te spelen tegen Beerschot. Desalniettemin zal Beerschot de match met de grootste zorgvuldigheid aanpakken. De Ratten kunnen bij winst zekerheid krijgen over periodetitelwinst, al zijn ze vrijdag nog wel afhankelijk van het resultaat tussen Union en Westerlo. De stats zijn wel in het voordeel van de Waaslanders. Zij wonnen alle thuisconfrontaties tegen Beerschot (1x 1B, 1x Play-off 2, 1x Croky Cup), maar wachten wel al sinds de vorige thuismatch tegen Beerschot (2-1 in oktober) op een nieuwe driepunter op Daknam.

28/02 - 20u30: Lommel SK - KSV Roeselare

Lommel en Roeselare vechten een rechtstreeks duel uit om de Play Downs te vermijden. Lommel heeft genoeg aan een gelijkspel terwijl Roeselare moét winnen. Met deze twee teams staan de slechtst scorende ploeg (Lommel - 21 goals) en de slechtste defensie (Roeselare - 54 tegengoals) lijnrecht tegenover elkaar. Lommel bouwde de voorbije maanden een ijzersterke thuisreputatie op met slechts één nederlaag in de laatste zeven duels en slechts drie tegengoals en is favoriet. Zeker omdat Roeselare er buitenshuis zelden iets van bakte. De West-Vlamingen wonnen dit seizoen enkel op Lokeren en zijn met voorsprong de slechtste uitploeg van de reeks. Zo kregen ze al 29 goals binnen in de voorbije 13 uitduels.

28/02 - 20u30: RE Virton - OH Leuven

In Luxemburg staat er niet zo veel meer op het spel. Virton heeft nog een waterkansje op de titel van beste ploeg in de reguliere competitie terwijl OHL zich ongetwijfeld al voorbereid op de promotiefinales en geen risico's zal willen nemen met spelers die op een kaart van een schorsing staan of licht geblesseerd zijn. Het valt dan ook af te wachten welke teams beide coaches in de wei zullen sturen. Temeer omdat Virton ook maandag nog aan de bak moet tegen Beerschot.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top