Belgian League week 6: Sector One verzwakt niet, TimeOut volgt

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na het uitstel van matchday 5 om technische redenen kwamen de zes teams van de Belgian League maandagavond weer in actie.

League of Legends-fans bleven meer dan een week op hun honger zitten. Terwijl de vijfde speeldag van het kampioenschap de clash tussen Sector One en zijn enige achtervolger TimeOut zou voorschotelen, moest deze uiteindelijk worden uitgesteld vanwege enkele problemen met de verbinding. In ieder geval werd de Belgian League afgelopen maandag hervat met een aantal interessante affiches. Hoewel niemand in staat lijkt te zijn om het verwachte duel tussen de twee eerste teams tegen te gaan, kunnen sommige teams nog steeds hun reputatie herstellen of reageren na een moeilijke competitiestart.

RSCA kon met twee wedstrijden op dezelfde avond een geweldige zaak doen in het klassement. Helaas voor de Mauves konden ze het eerste duel tegen de leider niet winnend afsluiten. Het Brusselse team liet een aantal goede dingen zien, wat voor wat twijfel zorgde bij Phoenix en zijn teamgenoten. Maar uiteindelijk leed Anderlecht een nederlaag. Ze verloren ook hun tweede wedstrijd van de avond, een spannende confrontatie die na 40 minuten in het voordeel van Aethra uitdraaide. “Taz” en co staan na de twee nederlagen derde in het klassement.

Het andere team met twee wedstrijden op het programma was TimeOut Esports! Zij hadden op papier een gemakkelijker programma, met wedstrijden tegen de laatste twee teams uit het klassement. Hoewel de Brussels Guardians niet teleurstelden, zijn ze er niet in geslaagd om voor vonken te zorgen, noch om het initiatief te nemen tegenover de organisatie die zich nu als enige directe concurrent van Sector One heeft opgeworpen. Deze tendens werd bevestigd door TimeOut’s tweede succes van de avond tegen Mechelen. Met een reeks van zes overwinningen op rij hebben Tobio Rapido en zijn teamgenoten heel wat vertrouwen getankt voor de laatste dagen van het kampioenschap en voor de langverwachte clash, die meer dan waarschijnlijk naar het einde van de competitie zal worden verplaatst.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top