Drie toprefs moeten de beslissende matchen in de Proximus League in goede banen leiden

Sport | Op de laatste speeldag van de Proximus League zijn er nog drie wedstrijden waarin de belangen enorm hoog zijn. Om die matchen in goede banen te leiden stuurt de KBVB deze refs naar het Joseph Mariënstadion, Daknam en het Soevereinstadion.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Union SG - KVC Westerlo: Nathan Verboomen

De 31-jarige Verboomen floot dit seizoen nog maar één duel in 1B (Virton - Union: 0-0) omdat hij een vaste waarde is in de JPL (reeds 15 matchen dit seizoen) én omdat hij ook op het Europese toneel actief is. Verboomen floot in zijn carrière al wel 45 Proximus League-duels, maar sinds de hervormingen in 2016 - 2017 zakte hij nog maar 10x terug tot 1B. Westerlo heeft alvast geen goede herinneringen aan Verboomen. In de vier duels dat ze elkaar tegen kwamen, kon Westerlo geen enkele keer winnen (2x gelijk, 2x verlies). Union won ook slechts 1x in zes ontmoetingen. In het eigen Dudenpark verloor het 2x en speelde het 2x gelijk.

Sporting Lokeren - Beerschot VA: Wim Smet

Ook op Daknam moet een ervaren 1A-ref de boel komen runnen. De 37-jarige Wim Smet draait al jaren mee op het hoogste toneel, maar floot dit seizoen toch ook al drie 1B-duels. Daarbij kwam hij zowel Lokeren (1-1 thuis tegen OHL) als Beerschot (2-0 uit bij Westerlo) al tegen. Smet floot in zijn carrière al 19 duels van Lokeren en de Waaslanders verloren slechts drie van die wedstrijden. Negen keer pakte Lokeren de volle buit. Beerschot zit aan drie ontmoetingen en nul overwinningen. Enkel op Lierse kon er in 2017 - 2018 een puntje geoogst worden bij een match van Smet (2-2).

Lommel SK - KSV Roeselare: Jonathan Lardot

De 36-jarige Lardot bewandelt dit seizoen ongeveer een hetzelfde parcours als Verboomen. Veel 1A-duels, enkele keren op het Europese toneel én 1x naar 1B (OHL - Westerlo: 1-3). De Luikenaar komt de laatste jaren meestal 1x terug naar de Proximus League, maar nu mag hij dus voor een tweede keer dit seizoen een 1B-duel in goede banen leiden. Lommel noch Roeselare konden al een duel winnen met Lardot als wedstrijdleider. Lommel verloor 2x (thuis tegen Eupen en bij Lierse) en kon op het Lisp ook 1x met een brilscore het veld af. Roeselare verloor bijna 10 jaar geleden op Waasland en speelde gelijk op Turnhout én thuis tegen Wetteren. In 2017-2018 floot Lardot ook de bekermatch tegen Club (1-5 verlies).

Voor Excelsior Virton - OH Leuven werd nog geen ref aangeduid.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top