DH Anaheim: Noward wordt als enige Belg op het toernooi 24e

Door Proximus

Deel dit nieuws

Vorig weekend vond de Dreamhack Anaheim plaats in het Anaheim Convention Center. Howard “Noward” Castiaux plaatste zich als één van de meer dan 1200 deelnemers voor de grote finale van het Fortnite-toernooi.

Teams en spelers van over de hele wereld waren aanwezig op het evenement van 580.000 dollar, verdeeld over zeven toernooien. $250.000 werd verdeeld onder de finalisten van het Fortnite-toernooi. De winnaar ging naar huis met 30.000 dollar.

Het doel op de eerste competitiedag was om bij de beste 200 te horen via twee eliminatierondes. Zo kon je je kwalificeren voor de halve finales met de beste 400 spelers. Noward miste de kwalificatie op een haar na na de eerste eliminatieronde, de “Blue Heat”. Hij werd 209e met 260 punten.

Op de tweede dag, de “Yellow Heat”, eindigde Noward 19e en kwalificeerde hij zich voor het vervolg van het toernooi.

© CoolerEsport

Om een plaats voor de grote finale te bemachtigen, moest de Belg in de halve finale bij de beste 100 eindigen. Na tien wedstrijden en een mooie 2de plaats in de vijfde manche plaatste Noward zich als 66ste met 255 punten.

Op dag drie stond de speler van Cooler tegenover de beste spelers van de wereld. Hij presteerde goed, maar zonder echt mooi af te ronden. Gaandeweg stapelden de kleine foutjes zich op en werd de top 10 of top 20 niet meer haalbaar.

De enige Belg in het toernooi verliet het evenement op een 24ste plaats met 2500 dollar prijzengeld.

© CoolerEsport

© Dreamhack

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top