Real-City en Lyon-Juventus: mooi volk in de 1/8e finales van woensdag

Sport | Op Proximus TV zit u goed voor een vierde avond van 1/8e finales in de Champions League, met deze keer drie ploegen die resoluut de eindzege willen pakken. Real Madrid, de meest succesrijke club in de geschiedenis van de Champions League met 13 bekers in de prijzenkast, staat tegenover Manchester City dat zijn droom wil waarmaken. Juventus trekt naar Lyon als favoriet.

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Real Madrid - Manchester City, het duel der titanen
 
Het is wellicht dé wedstrijd van de 1/8e finales van dit seizoen: een topper tussen het Real Madrid van Zinedine Zidane en het Manchester City van Pep Guardiola. Geen enkele club heeft meer Europese bekers gewonnen dan Real Madrid, met ook nog eens vier deelnames aan de laatste zes finales, terwijl Man City nog maar één keer de halve finale heeft bereikt: in het seizoen 2015/2016, toen de Citizens werden uitgeschakeld door de Merengues die op weg waren naar hun 11e titel.
Dit seizoen verloren de Engelsen niet in hun groep C, terwijl Madrid tevreden moest zijn met de tweede plek in groep A.
 
Door de sanctie die de UEFA uitsprak over Man City voor de komende twee seizoenen komt nog extra druk op de schouders van de Engelse club die nog nooit de Champions League heeft gewonnen, ondanks de heel vrijgevige eigenaar van de club die kwistig met geld voor transfers gooide. City zal er dus van moeten profiteren om dit seizoen een poging te doen om de eindzege te pakken.
 
Voor de microfoon van Sky Sport was Guardiola er duidelijk over: “Als we niet winnen van Madrid, zal de voorzitter of de sportief directeur mij komen zeggen: het is niet voldoende, we willen de Champions League winnen, we gaan je ontslaan.”
 
Bij Madrid werd na twee maanden afwezigheid uitgekeken naar de terugkeer van Eden Hazard, maar die duurde niet lang. De supporters dromen van de "Decimocuarta", de veertiende winst in de hoogste Europese bekercompetitie in de geschiedenis van de club, maar de Rode Duivel liep een nieuwe enkelblessure op die hem zeker twee maanden revalidatie zal kosten.
 
Het is dan voor de Koninklijke meer dan ooit opletten geblazen, want op papier blijft Manchester City een van de beste ploegen ter wereld, met spelers als Sergio Agüero, Kevin De Bruyne, Bernardo Silva of Raheem Sterling. In de verdediging is de terugkeer van Aymeric Laporte een pluspunt.
 
Bij Real Madrid begon de tweede periode van Zinedine Zidane als trainer eerder ontgoochelend, maar de Merengues groeien stilaan naar een betere vorm onder leiding van de trainer die hen drie historische zeges op rij in de Champions League bezorgde.
 
Ondanks de grote regelmaat van Thibaut Courtois en Karim Benzema die de aanval moet dragen in afwezigheid van Eden Hazard, missen de Madrilenen dit seizoen creativiteit. Met spelers als Kroos, Casemiro of Modric tot zijn beschikking zoekt Zizou nog altijd naar het goede evenwicht op het middenveld. Isco is opnieuw op niveau, maar de jonge beloftevolle Brazilianen Rodrygo en Vinicius Junior wisselen goede momenten af met slechte momenten. Gareth Bale lijkt dan weer nog enkel een schim te zijn van de speler die hij ooit was.
 
De cijfers:
Madrid heeft maar drie van zijn laatste negen Europese thuiswedstrijden gewonnen (met 3 nederlagen en 3 gelijke spelen), maar werd in de voorbije 49 wedstrijden in eigen huis in de Champions League maar 4 keer verslagen (37 zeges).
 
De Belgen in actie:
Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne
 
 
Olympique Lyonnais – Juventus: een makkie voor de Oude Dame?
 
Lyon tegen Juventus: het lijkt een ongelijke strijd te zullen worden. Olympique Lyon moet het opnemen tegen Juventus waar het nog nooit van kon winnen. Lyon eindigde als tweede in groep G met 8 punten, eentje meer dan Benfica en Zenit. De Bianconeri wonnen 5 van hun 6 wedstrijden in Groep D en had zes punten voorsprong op de nummer twee. Het enige puntenverlies: de 2-2 tegen Atlético Madrid op de eerste speeldag.
 
Rudi Garcia, de trainer van de Fransen, geeft in de Corriere dello Sport toe dat het moeilijk zal worden: “Voor Lyon zou het een stunt zijn als we kunnen doorstoten. Vooral zonder Memphis Depay, onze Ronaldo Cristiano. Als Juve het zonder zijn Portugees zou moeten doen, zouden ze heel wat minder zijn.”
 
In de Ligue 1 won Lyon afgelopen weekend uit bij Metz en staat het nu op de 7e plek in het klassement. De Bianconeri kenden ook enkele mindere wedstrijden, met recent nog twee nederlagen buitenhuis (bij Napoli en Hellas Verona), en met minder overtuigende prestaties dan in de herfst. Maar net als alle andere absolute topclubs weet Juventus dat het seizoen maar echt begint eind februari of begin maart.
 
In de aanval kan Juventus rekenen op Cristiano Ronaldo en Paulo Dybala en de spelerskern van de club uit Turijn blijft indrukwekkend, zelfs zonder de geblesseerde Douglas Costa. De ploeg onder leiding van Maurizio Sarri is heel solide, met spelers als Higuain, Bonucci, Matuidi en Pjanic, ex-speler van Lyon.
 
Voor Jürgen Klopp is Juventus de favoriet om dit seizoen de opvolger te worden van Liverpool als winnaar van het kampioenenbal. “Al voor het begin van het seizoen was Juve voor mij de favoriet voor de Champions League. Maar ik kijk niet genoeg naar de Italiaanse competitie, want ik begrijp niet waarom Juve niet met tien punten voorsprong aan de kop staat in het klassement.”
 
De cijfers:
De Fransen verloren hun drie laatste wedstrijden in de 1/8e finales (en zes van de zeven dubbele confrontaties in deze fase) en hebben sinds 2009/2010 de kwartfinales niet meer bereikt. Juve van zijn kant is altijd doorgestoten tot de kwartfinales sinds het seizoen 2015-2016, toen het zijn enige nederlaag in de zes laatste confrontaties in deze fase van de competitie opliep.
 
De Belgen in actie:
Jason Denayer

 
Woensdag 26 februari - 21 uur
 
Lyon - Juventus
 
Volg de Multilive vanaf 20.15 uur.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top