Belgian Games Awards 2020: drie winnaars zijn bekend in categorieën esports

Door Proximus

Deel dit nieuws

Afgelopen vrijdag 21 februari werden op het 1UP-salon in Kortrijk de Belgian Games Awards uitgereikt. Deze awards bekronen het beste uit de Belgische gamewereld, met ook prijzen in drie esports-categorieën.

Naar de categorie beste competitie van het jaar werd heel erg uitgekeken. Vier evenementen haalden de shortlist: het ESL Proximus Championship, de GameForce Masters, de Riv4 College League en de Brussels Challenge.

Uiteidenlijk ging de trofee naar Proximus voor zijn ESL Proximus Championship, een toernooi op CSGO en League of Legends met een kwalificatiefase van vier dagen die open en gratis is voor iedereen. De acht beste teams kwalificeren zich voor de groepsfase en eindfase op het podium. De prijzenpot bedraagt €20.000 op beide spellen.

© ESL Proximus Championship

De League of Legends Gabriël “Bwipo” Rau werd verkozen tot beste pro-speler van het jaar. Hij haalde het voor Fortnite-spelers Howard “Noward” Castiau en Stephan “Suezhoo” Van Hemelrijck en FIFA-speler Stefanno “Pinna97” Pinna.

Bwipo kwam in januari 2018 als vervanger van de Fransman Paul “SOAZ” Boyer bij Fnatic terecht. Hij veroverde echter snel een basisplaats bij het Britse team. Na zijn “Esports PC Rookie of the Year”-trofee op de Esports Awards 2018 behaalt hij nu dus opnieuw een individuele titel.

© Belgian Games Awards

De prijs van beste rookie van het jaar ging naar NBA2K-speler Bryan “Badjian” Badjie. De andere genomineerden waren Nicky “Taz” Riat (speler van RSCA op League of Legends), Nicolas “Keoz” Dgus (CSGO-speler bij Syman Gaming) en Evan “DRG” Depauw (ex-Vitality op Fortnite).

Enkele uren voor de uitreiking won Badjian met zijn team Supremacy in de Franse NBA2K-beker.

© Belgian Games Awards

© Belgian Games Awards

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top