Periodetitelstrijd en degradatiestrijd: zo liggen de kaarten voor Westerlo, Beerschot, Lommel en Roeselare

Sport | Komende vrijdag staat de laatste speeldag van de reguliere competitie op het programma. Westerlo en Beerschot zijn de enige twee teams die nog in aanmerking komen voor de periodetitel terwijl Lommel en Roeselare tot het bittere einde gaan strijden voor die levensbelangrijke zesde plaats.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Door de hele affaire rond de wedstrijd tussen Beerschot en Virton heerst er natuurlijk nog de grootste onduidelijkheid rond de kansen van de laatste twee kanshebbers op de periodetitel; KVC Westerlo en Beerschot. Beide teams staan momenteel broederlijk naast elkaar met 23 punten, maar Beerschot heeft dus nog een match tegoed. En daar zijn Virton (en wellicht ook Westerlo) niet mee akkoord. Het resultaat zal dan ook onder voorbehoud geregistreerd worden.

Toch zijn er ook scenario's mogelijk waarbij het sportieve en/of extrasportieve resultaat van de rematch geen rol meer speelt. We zetten ze even op een rijtje.

Westerlo wint vrijdag de periodetitel als...
... het zelf wint bij Union Sint-Gillis en Beerschot verliest bij Sporting Lokeren. In dat geval zou Beerschot via de inhaalmatch nog wel terug op gelijke hoogte kunnen komen. Maar omdat Westerlo in dat geval dan nog een match meer gewonnen zou hebben, pakken zij de periodetitel.

Beerschot wint vrijdag de periodetitel als...
... het een beter resultaat haalt dan Westerlo. Als Westerlo verliest, dan heeft Beerschot genoeg aan een gelijkspel. Als Westerlo gelijk speelt, dan heeft Beerschot genoeg aan een overwinning. In alle andere gevallen wordt het wellicht een procedureslag.

Ook onderin is de spanning te snijden. Lommel en Roeselare mogen vrijdag in een rechtstreeks duel uitvechten wie er naar Play-off 2 moet en wie er veroordeeld wordt tot de onvoorspelbare Play Downs tegen Sporting Lokeren.

Lommel vermijdt de Play Downs als...
... het niet verliest van Roeselare. De Limburgers tellen één puntje meer dan de West-Vlamingen en hebben dus in principe genoeg aan een puntendeling.

Roeselare vermijdt de Play Downs als...
... het wint van Lommel. In elk ander scenario moeten Gamel en co hun vel redden in maximaal vijf degradatieduels met Lokeren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top