OHL - Union (3-5) net niet meest doelpuntrijke 1B-match ooit

Challenger Pro League | De 27e speeldag in de Proximus League begon vrijdagavond met een vooroorlogse 3-5 in het King Power at Den Dreef Stadion. De fans kregen maar liefst acht goals te zien, maar om het competitierecord te evenaren had er toch nog een goaltje extra moeten vallen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dat doelpuntenrecord staat zo nog altijd op naam van Lommel en Tubize. Zij zorgden in oktober 2016 voor een nog iets sensationelere 3-6 eindstand. Lommel kwam toen 2-0 voor waarna Tubize vijf goals op een rij scoorde. In het slot milderde Toon Lenaerts nog tot 3-5 waarna Mégan Laurent in blessuretijd de 3-6 recordscore in de geschiedenisboeken trapte.

De acht goals uit OHL - Union zijn wel goed voor een gedeelde tweede plaats. Die tweede plaats moeten ze wel met enkele andere ploegen delen. Zo eindigde KSV Roeselare - KVC Westerlo eerder dit jaar ook al op 3-5 terwijl OH Leuven in augustus 2017 zwaar uithaalde tegen Cercle Brugge (7-1).

Die pandoering is samen met de 6-0 van Westerlo tegen Lierse (februari 2018) nog wel steeds de grootste overwinning ooit in de hervormde Proximus League.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top