Opdoffer voor Virton in strijd om tweede periodetitel

Sport | Met nog twee speeldagen voor de boeg is Excelsior Virton nog steeds één van de voornaamste kandidaten voor de periodetitel. De promovendus moet nog wel een goed einde breien aan twee absolute krakers (uit bij Westerlo en thuis bij OHL) om aanspraak te maken op de tweede periodetitel, maar met de vorm van de laatste weken mogen de Luxemburgers wel dromen van een finale.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Toch kregen Christian Bracconi en co ook wel slecht nieuws te verwerken in de aanloop naar de cruciale match op het veld van KVC Westerlo. Jerry Prempeh zal namelijk niet meer in actie komen in de reguliere competitie. De bonkige centrumverdediger liep een scheur op in de adductoren tijdens de wedstrijd tegen Lokeren en moet minstens twee weken rusten. "We hopen hem klaar te stomen voor de eventuele finales", klinkt het bij Virton.

De afwezigheid van Prempeh kan wel eens stevig doorwegen in de quasi ongenaakbare defensie van Virton. De Ghanees is de rots in de Luxemburgse branding en speelde dit seizoen dan ook bijna alles wat hij kon spelen. In totaal stond Prempeh in 24 van de voorbije 25 duels (forfaitzege op Roeselare niet meegerekend) aan de aftrap.


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top