De ploeg en persoonlijke tactiek van Moeskroen-speler “RMPVal”

Door Proximus

Deel dit nieuws

We zetten onze tocht richting de verschillende spelers in de Proximus ePro League verder. Vandaag trekken we naar Moeskroen om er Valentin “RMPVal” Yzerbyt te ontmoeten.

Valentin vertrouwde ons toe dat hij al sinds zijn jeugd een groot supporter is van REM. Hij is geboren in Moeskroen en heeft er altijd gewoond. Het is dan ook logisch dat hij de kleuren rood en wit in zijn hart draagt. Je zou hem niet moeten vragen of hij een andere ploeg wil vertegenwoordigen in de Proximus ePro League.

FIFA Ultimate Team

Zoals op de afbeelding hierboven te zien is, start RMPVal in een 4-5-1 voor de samenhorigheid van zijn team en om Heung-Min Son een collectieve 10 te bezorgen.

In doel herkennen we onze landgenoot Thibaut Courtois in zijn “speler van de maand”-versie. Volgens Valentin is hij een van de beste keepers in het spel, ook al blijven de reacties van doelmannen vaak willekeurig. Bovendien heeft hij een sterke band met centrale verdediger Raphaël Varane, wat natuurlijk ook helpt.

Op de rechtsachter vinden we Semedo, die ook in het FUT-team van andere Proximus ePro League-spelers staat, terug. Hij is een van de beste opties op zijn positie en gezien zijn huidige prijs heeft hij de beste prijs-kwaliteitverhouding voor een rechtsback. De connectie met Messi is goed, wat de samenhorigheid van het team ten goede komt.

Centraal in de verdediging vinden we Ferdinand en Varane terug. De Engelse verdediger heeft geen introductie meer nodig aangezien hij jaar na jaar een van de beste centrale verdedigers is op FIFA. Dit jaar kon je de speler trouwens gratis verkrijgen door een aantal doelstellingen te behalen in het begin van het seizoen.

De Fransman Varane is verdedigend heel erg sterk. Valentin heeft hem kunnen bemachtigen via zijn wekelijkse in-game beloningen.

Wat betreft de verdediging van de Moeskroen-speler moeten we enkel nog de linksback, Ferland Mendy, bespreken. Net zoals Sissoko, waar we in de volgende alinea over spreken, is Mendy een van de besten op zijn positie ondanks zijn tegenvallende algemene rating. Valentin vraagt zich af: “Waarom een speler vervangen als hij zijn werk correct uitvoert?”

Tottenham-speler Sissoko en Laurent Blanc, twee Fransen, zijn de verdedigende middenvelders. Ze vormen een complementair duo en hebben de criteria die volgens Valentin absoluut noodzakelijk zijn voor een verdedigende middenvelder: lengte, fysieke sterkte en snelheid. Ondanks dat wendbaarheid dit seizoen een heel belangrijke kwaliteit is, is dat niet hun sterkste punt. Maar in Valentins team is dat niet nodig. Sissoko en Blanc zijn samen de bumper voor de verdediging.

De drie aanvallende middenvelders zijn Neymar, Son en Messi. Ze hebben heel wat overeenkomsten: minimum vier sterren voor hun mindere voet en vier sterren wat betreft technische vaardigheden. Neymar heeft vijf sterren voor beide, Messi vier voor beide en Son heeft vier sterren voor zijn techniek en vijf voor zijn mindere voet.

Daarnaast scoort het trio heel goed wat betreft behendigheid, wat Valentin heel belangrijk vindt op FIFA 20. Wanneer je met dit trio speelt, kun je bijna zeggen dat de linker- of rechtervoet voor het doel onderling verwisselbaar en net zo rendabel zijn.

De felbegeerde positie van spits wordt ingenomen door Kylian Mbappé. Zijn snelheid en afwerking aan de eerste paal zijn belangrijke troeven in het elftal van RMPVal.

Wat de persoonlijke tactiek van Valentin betreft, is het vrij eenvoudig. De vertegenwoordiger van Moeskroen heeft namelijk niets verandert aan de standaardinstellingen van het spel. Hij legt uit dat hij een paar keer heeft geprobeerd deze instellingen te veranderen, maar dat bracht hem niets bij. Hij kiest dus voor de basistactiek. Een tactiek die werkt, verander je niet.

Wordt hij met zijn drie voor hoekschoppen en vrije trappen dan niet te veel blootgesteld aan counters van de tegenstanders? Volgens Valentin niet. Hij neemt namelijk zijn tijd bij stilstaande fases. Zo geeft hij zijn blok de tijd om zich te herpositioneren waardoor vijandelijke counters vermeden worden.

Ook aan zijn spelers geeft hij niet veel instructies mee. Maar de weinige individuele opdrachten blijken voldoende.

De twee flankverdedigers blijven net als de twee verdedigende middenvelders achterin tijdens een aanval. De centrale aanvallende middenvelder is vrij en voornamelijk aanvallend ingesteld. De instructies voor de anders spelers blijven standaard.

Zoals je gewend bent in deze serie artikels, zijn we op zoek naar de punten die belangrijk zijn voor elke speler in de FUT-modus en in de 85-modus. Voor FUT vindt RMPVal dat de belangrijkste kwaliteit op deze FIFA de wendbaarheid van de spelers is, evenals de snelheid, maar dit laatste is een vrij terugkerend criterium in de verschillende FIFA-modi.

Modus 85

In de Proximus ePro League gebruikt Valentin een 4-2-3-1 met Butez tussen de palen. Met zijn 1m91 behoort Butez volgens Valentin tot de beste doelmannen in onze nationale competitie.

Op de back-posities vinden we Pietrzak en Campins terug. Ze zijn voor Valentin allebei een keuze van het hart. In het begin van het seizoen stonden beide spelers heel vaak in de basiself van Moeskroen.

Wimmer en Queiros vormen centraal achterin een duo. Beiden zijn met hun lengte, respectievelijk 1m87 en 1m85, interessante spelers in de 85-modus.

Hocko is een van de centrale middenvelders. Hij is een echte nummer acht, geen zes. Met zijn wendbaarheid trekt hij in het centrum zijn streng. Naast hem staat Van Durmen, een echte verdedigende middenvelder. Hij heeft de bijzonderheid en het voordeel om linksvoetig te zijn.

Dione, die niet veel speelt in de competitie, staat op links. Hij is de enige linkerflankaanvaller in de selectie van Moeskroen.

Op rechts kiest RMPVal voor Osabutey omwille van zijn scorend vermogen en zijn snelheid. Bovendien heeft Moeskroen niet echt een rechterflankaanvaller in zijn selectie.

De centrale aanvallende middenvelder, Aleix Garcia, is het brein en de metronoom van de ploeg. Als huurling van Manchester City presteert hij goed op de Belgische velden. Valentin kon hem dus niet uit zijn basiselftal laten.

In de spits loopt Stipe Perica. Met zijn 1m92 is hij heel belangrijk in deze modus, zeker op voorzetten en hoekschoppen.

Over de persoonlijke tactiek en instructies valt niet veel te vertellen. Valentin kiest namelijk voor de instellingen die hij ook in FIFA Ultimate Team gebruikt.

Voor RMPVal is de grootte van de speler het allerbelangrijkste in de 85-modus. Aangezien de kwaliteiten van de spelers in deze modus gelijk zijn, zorgen de lengte en het aantal sterren van de mindere voet voor het verschil. RMPVal is bij Moeskroen op beide vlakken echter niet erg goed gediend. Hij moet roeien met de riemen die hij heeft.

Nu weet je hoe Valentin “RMPVal” Yzerbyt in staat is om competitief te zijn in de Proximus ePro League.

Je kan de ePro League dankzij Proximus volgen op proximuspickx.be/esports en via de Proximus-decoder (via het menu “Shop” > “Andere” > “Sports”) of via de menu-tab “Proximus VOD” > Sportsectie voor V7-decoders.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top