Bekijk de beste Césargenomineerde films op Proximus Pickx

Films | Op 28/02 worden de Césars, de belangrijkste Franse filmprijzen, uitgereikt. Vanaf die dag kan je op Proximus Pickx naar de beste genomineerde films van het festival kijken. Ga in de Op aanvraag-catalogus naar films en kies vervolgens voor Césars. Ontdek het aanbod hier!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Parasite

Ki-taek en zijn werkloze familie verkeren in geldnood. Zijn kinderen besluiten op een dag om een diploma te vervalsen zodat zoon Ki-woo de privéleraar van Da-hye, dochter van de rijke familie Park, kan vervangen. Wanneer Ki-woo in de wereld van de rijke familie belandt, maakt hij misbruik van zijn nieuwe positie om ook zijn gezinsleden aan een baan te helpen. Terwijl ze doen alsof ze elkaar niet persoonlijk kennen, werken de gezinsleden zich in een mum van tijd in de luxueuze woning van de familie Park binnen. Hun nieuwe bestaan loopt echter niet zoals gepland.

Thriller van Bong-Joon ho met Song Kang-ho, Lee Sun-kyun, Jang Hye-jin en Choi Woo-shik


Grâce à Dieu

Op een dag ontdekt Alexandre dat de priester die hem in zijn jeugd misbruikte, nog steeds met kinderen werkt. Verontwaardigd begint hij met twee andere slachtoffers een actiegroep om het schandaal bekend te maken. Groot is hun verbazing wanneer de aanklacht met de mantel der liefde wordt bedekt.

Drama van François Ozon met Melvil Poupaud, Denis Ménochet, Swann Arlaud en Josiane Balasko


Hors normes

Bruno en Malik leven al 20 jaar in een bijzondere wereld, die van autistische kinderen en adolescenten. Binnen hun eigen organisaties, leiden ze jongeren uit moeilijke buurten op tot begeleiders van kinderen met autisme. Een buitengewoon verbond, voor buitengewone persoonlijkheden.

Drama van Olivier Nakache en Éric Toledano met Vincent Cassel, Reda Kateb, Bryan Mialoundama en Hélène Vincent


Portrait de la jeune fille en feu

1770. Héloïse heeft net het klooster verlaten en moet zich schikken naar een gearrangeerd huwelijk. Als protest weigert ze te poseren voor het huwelijksportret. Daarom wordt portretschilder Marianne ingeschakeld die haar in het geheim moet schilderen. Ze wordt aan Héloïse voorgesteld als gezelschapsdame en de twee jonge vrouwen brengen hun dagen samen door. Marianne observeert Héloise met steeds groter wordende gevoelens.

Drama van Céline Sciamma met Noémie Merlant, Adèle Haenel, Valeria Golino en Luàna Bajrami

Roubaix, une lumière

Op kerstavond doorkruist politiecommissaris Daoud de Noord-Franse stad Roubaix. Er heerst onrust en agressie in de straten. De ervaren agent weet wie er liegt en wie de waarheid spreekt. Zijn jonge partner Louis, een nieuweling, wordt makkelijker voor de gek gehouden. Samen moeten ze de moord op een oude vrouw onderzoeken. 

Drama van Arnaud Desplechin en Léa Mysius met Roschdy Zem, Léa Seydoux, Sara Forestier en Antoine Reinartz


Atlantique

De 17-jarige Ada uit Dakar wordt verliefd op Souleiman, maar is uitgehuwelijkt aan een andere man. Wanneer Souleiman plots verdwijnt, lijkt het erop dat hij de riskante boottocht naar Europa probeert te maken. 

Drama van Mati Diop met Mama Bineta Sane, Amadou Mbow, Ibrahima Traore en Fatou Sougou

Le Chant du loup

Vanuit de Russische zeeën is een kernraket afgevuurd op weg naar Frankrijk. Aan boord van de onderzeeër Le Terrifiant moet de commandant Grandchamp een belangrijke en onomkeerbare beslissing nemen. De onderzeeër sluit alle communicatie af en heeft minder dan een uur om in de vuurpositie te komen. De medewerker Chanteraide ontdekt evenwel een anomalie: de raket is ontworpen om hen te dwingen terug te vechten.

Actiefilm van Antonin Baudry met François Civil, Damien Bonnard, Omar Sy en Mathieu Kassovitz

Joker

Arthur Fleck is een mislukte stand-up comedian die een  appartementje deelt met zijn zieke moeder. In een gure buurt van Gotham City probeert hij zijn kost te verdienen als reclameclown. Fleck voelt zich een loser en na de zoveelste vernedering maakt hij kennis met het weldadige gevoel dat zich van hem meester maakt wanneer hij geweld gebruikt.

Drama van Todd Phillips met Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz en Brett Cullen





Once Upon A Time… in Hollywood

L.A., 1969. TV-vedette Rick Dalton en zijn vaste stuntdubbel Cliff Booth proberen aan de bak te komen in een filmindustrie die ze bijna niet meer herkennen. Ondertussen heeft Dalton met Roman Polanski en Sharon Tate nieuwe buren gekregen.

Drama van Quentin Tarantino met Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie en Al Pacino



Le Jeune Ahmed

De dertienjarige Ahmed besluit door de beïnvloeding van imam Youssef en een extremistische interpretatie van de Koran om zijn lerares te vermoorden. Zijn poging mislukt, waarna hij als onderdeel van een rehabilitatieprogramma op een kinderboerderij belandt. Daar raakt hij bevriend met leeftijdsgenote Louise.

Drama van Jean-Pierre en Luc Dardenne met Idir Ben Addi, Myriem Akheddiou, Olivier Bonnaud en Victoria Bluck

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top