LouvardGame 5.1: WanteD en Team Plaza winnen titel op R6S en CoD

Door Proximus

Afgelopen weekend vond de 5.1-editie van de LouvardGame plaats in het Stade du Pays de Charleroi voor Rainbow Six Siege en in de Spawn bar in Charleroi voor Call of Duty: Modern Warfare, de nieuwkomer voor dit nieuwe seizoen 2020.

Toernooi Rainbow Six Siege – 16 teams – €2000

Na het succes van vorig seizoen werd de R6S-competitie voor dit vijfde seizoen hernieuwd. Een eerste fase werd gehouden in “Round Robin”. Twaalf teams werden verdeeld in twee groepen. Om zich te kwalificeren voor de play-offs was een plaats in de top 4 noodzakelijk.

Het Belgische team Epsilon eSport ontmoette na een vlotte rit door de groepsfase en de play-offs in de finale het WanteD-team. De Fransen van WanteD wonnen de finale van het toernooi met 2-0. MSR maakte het podium van deze LouvardGame compleet door Helios Gaming te verslaan in de wedstrijd om de derde plaats.

Toernooi Call of Duty: Modern Warfare – 12 teams – €1200

Voor dit vijfde seizoen besloten de organisatoren de nieuwe CoD op te nemen. De kwalificatiefase werd afgewerkt met het Zwitserse systeem, een toernooitype dat vaak gebruikt wordt in schaakcompetities. Het legde de deelnemers op een willekeurige manier een confrontatie met vier andere teams op.

Na afloop van deze ronde werd een boomstructuur met dubbele eliminatie ingevoerd voor alle teams uit de eerste fase.

Team Plaza maakte, na een 3-2-verlies in de halve finale van de winner bracket tegen Punchline, een comeback via de looser bracket door Punchline met 4-1 te verslaan in de grote finale. Team Evoza Oxylum maakte het podium compleet.