Lokeren veroordeeld tot Play Downs: maar hoe zat dat nu ook weer?

Sport | Sporting Lokeren heeft zondagavond als eerste team zekerheid gekregen over deelname aan de Play Downs. De Waaslanders verloren met 0-2 van Virton waardoor de zevenpuntenkloof met Lommel niet verkleind werd en er - met nog twee matchen voor de boeg - geen inhaalmanoeuvre meer mogelijk is.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Toch kunnen de laatste twee duels nog van levensbelang zijn voor Stijn Vreven en zijn manschappen, want een zevende plaats in het eindklassement biedt toch wel wat voordelen ten opzichte van een achtste plaats.

In de Play Downs spelen het nummer zeven en het nummer acht van de reguliere competitie namelijk een 'best of five' waarin het nummer zeven een bonus krijgt van drie punten én de eerste wedstrijd thuis mag spelen. Een aanzienlijk voordeel dat voor Lokeren nog niet helemaal buiten bereik ligt.

Oog in oog

KSV Roeselare telt momenteel vijf punten meer dan Lokeren, maar met de rechtstreekse clash die komend weekend geprogrammeerd staat kan die kloof terug gebracht worden tot twee punten. Met Lommel - Roeselare en Lokeren - Beerschot op de slotspeeldag kan er dan nog vanalles gebeuren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top