STATS of the week 1B: Holzhauser beent Mercier bij; Moris kan niet meer voorbij gestoken worden

Challenger Pro League | Op de 26e speeldag heeft Anthony Moris ervoor gezorgd dat hij niet meer voorbij gestoken kan worden in het 'clean sheet-klassement'. De goalie van Virton hield alweer de nul en kan enkel nog worden bijgebeend door Laurent Henkinet. Ook Thomas Henry lijkt stilaan zeker van zijn topschutterstitel, maar de assistenkoning is nog verre van bekend.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Thomas Henry kon tegen Beerschot zijn doelsaldo niet verder aandikken, maar ook eerste achtervolger Kurt Abrahams kon geen doelpuntje meepikken op het veld van Lommel. De Zuid-Afrikaan moet wel stilaan vrezen voor zijn tweede plaats, want ploegmaat én man-in-vorm Christian Brüls scoorde wel en nadert zo tot op één doelpunt van zijn kleedkamergenoot.

13 goals: Henry (OHL)
10 goals: Abrahams (Westerlo)
9 goals: Brüls (Westerlo)
8 goals: Tabekou (Union)
7 goals: Holzhauser (Beerschot), Maertens (OHL)

De strijd om te titel van 'koning van de assists' ligt nog wel helemaal open. Holzhauser won vrijdag het rechtstreekse duel met Mercier en klom op gelijke hoogte in het klassement. Maar ook Nielsen en Brüls zijn zeker nog niet uitgeteld.

8. Mercier (OHL), Holzhauser (Beerschot)
7. Nielsen (Union), Brüls (Westerlo)
6. Teuma (Union)
5. Aguemon (OHL), Abrahams (Westerlo)

Anthony Moris deed zondag een gouden zaak in het 'clean sheet-klassement'. De Luxemburgse goalie hield alweer de nul voor Virton en zette zo zijn persoonlijke totaal op 10 clean sheets. Met nog twee matchen voor de boeg is Laurent Henkinet de enige die Moris nog bij kan benen.

10. Moris (Virton)
8. Henkinet (OHL)
7. Vanhamel (Beerschot), Svedkauskas (Lommel)
6. Saussez (Union), Özer (Westerlo)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top