Peeters (Westerlo) niet echt opgezet met leep trucje van Maes (Lommel): "Hij zei dat het water op was..."

Sport | KVC Westerlo heeft zaterdagavond een levensbelangrijke driepunter geboekt op het veld van Lommel SK. In een wedstrijd die alle kanten uitging besliste een knap vrijschopdoelpunt van Brüls over de puntenverdeling. Westerlo blijft zo haar lot in eigen handen houden terwijl Lommel concurrent Roeselare alweer een puntje dichterbij ziet komen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Toch probeerde Lommelcoach Peter Maes het positieve te onthouden. "In de eerste twintig minuten had Westerlo duidelijk overwicht, maar nadien hebben we het evenwicht toch hersteld. Het was al snel duidelijk dat diegene die eerst zou scoren ook zou winnen en het is jammer dat de goal aan de overkant viel. Desalniettemin hebben de jongens een degelijke, volwassen match gespeeld waarin we meer verdienden dan te verliezen. Hopelijk blijft deze nederlaag niet in de kopjes zitten."

Bob Peeters (Westerlo) was bijzonder opgetogen met de hardbevochten driepunter. "Özer heeft ons tweemaal recht gehouden met uitstekende saves en aan de andere kant kon Brüls een knap vrijschopdoelpunt scoren. Het was de hele match een dubbeltje op z'n kant en voor hetzelfde geld had het gewoon 1-0 kunnen zijn voor Lommel."

Moeilijke omstandigheden

Gezien de omstandigheden werd de zege dan ook uitbundig gevierd in het Westelse kamp. "We hadden natuurlijk die woensdagmatch in de benen en dan was er ook nog die felle wind. Maar daarnaast had Lommel het veld ook niet gesproeid. Ze weten natuurlijk dat we graag via de combinatie voetballen en daar hadden ze op geanticipeerd. Toen ik Peter Maes daarover aansprak zei die doodleuk dat 'het water op was'. We verdienden hier zeker geen schoonheidsprijs, maar het belangrijkste is dat we de drie punten op zak konden steken."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top