Zes teams uit hoogste amateurliga vragen licentie voor 1B aan

Challenger Pro League | Slechts zes teams die momenteel uitkomen in de hoogste amateurliga hebben een licentie aangevraagd voor 1B. Competitieleider KMSK Deinze hoort daar uiteraard bij, maar eerste achtervolgers Thes Sport en KSK Heist ambiëren vooralsnog geen profvoetbal.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hierdoor moet KMSK Deinze in de promotie-eindronde mogelijk alleen rekening houden met de ploegen die voorlopig tussen de vierde en de zesde plaats staan: Patro Eisden, Seraing en RWDM. Het trio knokt voor een plekje in de top vier, maar RWDM staat toch al vier punten achter op de eindrondeplaatsen.

Uit het achterveld dienden ook La Louvière en Lierse Kempenzonen een licentieaanvraag in. La Louvière staat momenteel twaalfde met twee puntjes voorsprong op de onveilige zestiende plaats van Tubize. Lierse Kempenzonen staat zelfs 15e en moet zich dus vooral bekommeren om het behoud.

Deadline

De deadline om een licentiedossier in te dienen voor de Proximus League ligt op 17 februari. Daarna volgt er een eerste evaluatie waarna de clubs eventueel nog bijkomende stukken toe kunnen voegen om dan vervolgens in april te horen of ze effectief een licentie krijgen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top