Zege Beerschot zorgt ervoor dat Westerlo als enige periodetitelkandidaat lot nog in eigen handen heeft

Sport | Beerschot pakte vrijdagavond een levensbelangrijke overwinning in de strijd om de tweede periode. Het klopte directe concurrent OH Leuven met 2-1 en greep zo voorlopig de macht. KVC Westerlo en Excelsior Virton kunnen later dit weekend wel nog op gelijke hoogte komen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor speeldag 26 leken OH Leuven en Westerlo de beste kaarten in handen te hebben voor de periodetitelwinst. Beide teams kwamen bij een gelijke stand met een ander team sowieso als winnaar uit de bus omdat zij een wedstrijd meer gewonnen hadden. Door het verlies op het Kiel telt Beerschot nu wel evenveel gewonnen matchen als Leuven en Westerlo, maar de Kempenaars hebben nog wel een match tegoed.

Na de nederlaag van OH Leuven is Westerlo bij een 9 op 9 sowieso de winnaar van de tweede periode; ongeacht de resultaten van de andere teams. De troepen van Bob Peeters zouden dan acht gewonnen wedstrijden achter hun naam hebben staan en geen enkel ander team kan nog aan dat aantal komen.

Doelsaldo

Maar op speeldag 27 speelt Westerlo wel nog thuis tegen concurrent Virton waardoor ook de Luxemburgers eigenhandig nog een stevige stok in de Kempense wielen kunnen steken. Als zij 9 op 9 pakken, dan moeten zij wel rekening houden met Beerschot. Want zij kunnen - net als de Mannekes - nog maximaal aan 7 overwinningen komen en moeten bij een gelijke stand met Beerschot dan gaan rekenen op het doelsaldo. Dat is momenteel licht in het voordeel van de Antwerpenaren (+6 tegenover +4). Bij minder dan 9 op 9 zijn de scenario's nog té variabel om al een duidelijk overzicht te geven.

O ja... Westerlo is trouwens de enige ploeg die in de tweede periode al een 9 op 9 kon laten optekenen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top