Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (13 februari)

Films | Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een flinke portie drama, actie, avontuur, suspense, humor, animatie, muziek en romantiek. Voor elk wat wils dus weer deze week in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Het is koud, guur en nat buiten, en bovendien valt er niet veel te beleven in deze barre wintermaand. Installeer je dus onder een knus dekentje voor je tv en geniet van de film.

Naar de Op aanvraag catalogus van Proximus Pickx? Druk op het 'On Demand'-knop van je afstandsbediening en hop... instant keuze uit een brede catalogus van films, programma's en concerten.

Donne moi des ailes

Christian, een wetenschapper, bestudeert wilde ganzen. Voor zijn zoon, een tiener die geobsedeerd is door videogames, is het idee van een vakantie met zijn vader in de vrije natuur een nachtmerrie. Vader en zoon moeten samenwerken aan een bijzonder project: een bedreigde soort redden. Ze vertrekken met het tweepersoonsvliegtuigje van Christian.

Frans-Noorse familiefilm van Nicolas Vanier, met Jean-Paul Rouve, Mélanie Doutey en Lilou Fogli

Donne moi des ailes
is vanaf 9 februari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 3.99 euro.

Amazing Grace

Met 'Amazing Grace' creëerde Aretha Franklin in 1972 de best verkochte live gospelplaat aller tijden. Niemand minder dan regisseur Sidney Pollack legde bovendien de twee concerten vast op beeld. En nu, meer dan 45 jaar later, kan je deze euforische muziekdocumentaire eindelijk aanschouwen.  

De film werd opgenomen tijdens twee concertavonden in de New Temple Missionary Baptist Church voor haar voltallige congregatie en onder begeleiding van het Southern California Community Choir met dominee/gospellegende James Cleveland. Regisseur en Oscarwinnaar Sidney Pollack ('They Shoot Horses, Don’t They') schoot de beelden, maar werkte nooit verder aan het project omdat het te moeilijk bleek om beeld en geluid op elkaar af te stemmen. Dankzij moderne technologie kunnen we nu genieten van het concert alsof het gisteren was.

Queen of Soul Aretha Franklin bezweert een extatisch publiek, maar de echte magie van deze concertfilm ligt ergens daartussen, in zijn authenticiteit. Pollack en redder van de film Alan Elliott zijn erin geslaagd een werkelijk unieke sensatie te capteren op film, die meer wegheeft van een religieuze ervaring dan van een performance.

Muziekdocumentaire van Alan Elliott en Sydney Pollack

Amazing Grace
is vanaf 12 februari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 3.99 euro.

The Goldfinch

Theodore "Theo" Decker was 13 jaar oud toen zijn moeder werd gedood bij een bomaanslag op het Metropolitan Museum of Art. Deze tragedie verandert zijn leven en is de aanzet tot een opwindend avontuur vol verdriet en schuld, zelfontdekking en verlossing, en zelfs liefde. Tijdens dit alles klampt hij zich vast aan een aandenken aan die vreselijke dag, één tastbaar stukje hoop... een schilderij van een klein vogeltje geketend aan zijn stok: het Puttertje.

The Goldfinch is de verfilming van Donna Tartts wereldwijd geprezen bestsellerroman, die de Pulitzerprijs fictie won in 2014. De film, geregisseerd door BAFTA Award-winnaar John Crowley (Brooklyn), wordt gedragen door een cast bestaande uit meerdere generaties onder leiding van Ansel Elgort (Baby Driver) als Theo Decker en Academy Award-winnaar Nicole Kidman (The Hours, Big Little Lies) als Mrs. Barbour. Het scenario is van de voor een Oscar genomineerde Peter Straughan (Tinker Tailor Soldier Spy).

Drama van John Crowley, met Ansel Elgort, Nicole Kidman, Oakes Fegley, Jeffrey Wrigth, Luke Wilson en Sarah Paulson.  

The Goldfinch
is vanaf 12 februari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 4.99 euro.

Bekijk ook:
Van boek tot film: niet altijd even geslaagd

The Angry Birds Movie 2

Ze zijn wild, woest destructief en ... ongemeen grappig. In dit nieuwe bioscoopavontuur van de Angry Birds is Red nog altijd heer en meester op het vogeleiland terwijl Leonard, de koning van de groene varkens, zijn knorrige zelf is gebleven. Geconfronteerd met de ontdekking van een 3de eiland waar de mysterieuze en demonische Zeta heerst, een paarse vogel die vastbesloten is het op te nemen tegen haar rivalen, zullen de eeuwige vijanden moeten samenwerken. In voor- en tegenspoed!

Animatiefilm van Thurop Van Orman en John Rice, met de stemmen van Jason Sudeikis, Peter Dinklage en Bill Hader (O.V.) Stijn Cole, Sven De Ridder, Alex Agnew, Dominique Van Malder, Ivan Pecnik, Tiny Bertels, Lauren De Ruyck, Hilde Van Mieghem, Koen De Bouw, Tatyana Beloy, Sieg De Doncker, Britt Van Der Borght e.a. (Vlaamse versie)

The Angry Birds Movie 2
is vanaf 12 februari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 4.99 euro.

Lees ook:
Bekijk 'The Angry Birds Movie 2' in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx


The Art of Racing in the Rain

Vanuit het perspectief van hond Enzo wordt het verhaal verteld van Denny Swift, een man die de droom heeft om autocoureur te worden. Door de innige band onderling heeft Enzo veel inzicht gekregen in de menselijke staat en de technieken die nodig zijn om alles in het leven te bereiken wat je maar wil. Die levenslessen zijn van belang in alle tegenslagen die ze op hun pad zullen tegenkomen.

Dramatische komedie van Simon Curtis, met Kevin Costner, Amanda Seyfried en Milo Ventimiglia

The Art of Racing in the Rain
is vanaf 13 februari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 3.99 euro.

Late Night

Katherine Newbury is een legendarische talkshow host die te kampen krijgt met dalende kijkcijfers en bazen die liever een jonger, hipper iemand haar plaats zien innemen. Katherine neemt Molly aan als het enige vrouwelijke lid van haar redactie. Molly wil absoluut bewijzen dat haar functie niet zomaar heeft gekregen op basis van positieve discriminatie, en wil de carrière van Katherine een ongekende boost geven.

Komedie van Nisha Ganatra met Emma Thompson, Mindy Kaling, John Lithgow, Hugh Dancy en Reid Scott

Late Night
is vanaf 13 februari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 4.99 euro.

Disturbing the Peace

Jim Dillon is een voormalige Texas Ranger met een bewogen verleden. Nu is hij een uitgerangeerde marshall in het doodse stadje Silver Rock, die weigert een pistool te dragen. Jim wordt gedwongen om actie te ondernemen wanneer een meedogenloze motorbende in Silver Rock neerstrijkt. Onder leiding van de psychotische Diablo valt de bende Main Street binnen, snijdt de telefoonlijnen door en neemt de hele stad over.

Actiethriller van York Alec Shackleton, met Guy Pearce, Devon Sawa en Barbie Blank

Disturbing the Peace
is vanaf 13 februari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 3.99 euro.

A Night of Horror

Zombies, demonische entiteiten, "zelfchirurgie", kannibalisme en veel meer gruwelijkheden maken hun opwachting in deze horroromnibus. Het omhullende segment 'Life Imitates', dat alle andere delen bij elkaar houdt, vertelt het verhaal van een vrouw die wakker wordt in een griezelige, verlaten kunstgalerij vol met objecten die betrekking hebben op elk van de kortverhalen. In één van de episodes, 'Hum', wordt een vrouw geplaagd door een zoemend geluid dat ze niet kan vinden of stoppen. Ondanks haar inspanningen en die van de onderhoudspersoon van het gebouw, blijft het geluid haar naar de rand van waanzin drijven en verder. In 'Point of View' wordt een bediende in een mortuarium bedreigd door een lijk dat alleen beweegt als ze niet kijkt. 'I Am Undone' gaat over een verpleegster die zichzelf spuiten vol lichaamsverbeterende middelen toedient en in de problemen komt wanneer haar eigen lichaam alle veranderingen begint af te wijzen die ze heeft aangebracht.

Horrorcompilatie van Bossi Baker, Nicholas Colla, Daniel Daperis, Carmen Falk, Matthew Goodrich, Evan Randall Green, Justin Harding, Goran Spoljaric, Enzo Tedeschi en Rebecca Thomson, met Bianca Bradey, Emily Wheaton en Jessica Gower

A Night of Horror
is vanaf 13 februari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx. Deze film kan je huren voor 3.99 euro.

Lees ook:
Bekijk de grote winnaar bij de Oscars 'Parasite' in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx
Ook in februari zit er een leuke bonusfilm bij je Tuttimus en Familus!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top